Eeuwig groen in het Brugse Ommeland

2 minuten leestijd
Alles wat rond Brugge ligt, wordt het Brugse Ommeland genoemd. Eeuwenoude kanalen boren zich door polders en akkers die ooit heide waren. In dit bosrijke landschap vind je kastelen en abdijen waar tientallen verhalen aan vastkleven.
reportage
  • Kamperen

De Driekastelenroute (12,7 km) is vooral in de herfst een absolute topper. De verschillende bossen op deze wandeling hebben elk een eigen karakter. De vele bosterrassen waar lokaal lekkers wordt geserveerd, vormen een perfecte rustpauze.

Meerdaagse ontdekking

Fietsers die houden van afwisseling zullen de Polderrandfietsroute (47 km) zeker appreciëren. Je fietst nu eens door de bossen zoals Vloethemveld waar ooit honderdduizenden Duitse krijgsgevangenen in het geheim werden samengebracht, dan weer door de polders rond Oudenburg en het krekengebied van Oostende.

Provinciedomein Bulskampveld in Beernem vormt de toegangspoort tot het landschapspark Bulskampveld. Het bezoekerscentrum in het kasteel vormt de ideale inleiding op je meerdaagse ontdekking van dit grootste aaneengesloten bosgebied van West-Vlaanderen. De kruidtuin achter het kasteel wordt internationaal geprezen.

Top voor rustzoekers

Damme is niet alleen een boekendorp, maar ook een gastronomisch mekka. Wie net zoals Arnout Hauben het Grote Routepad 129 volgt van Brugge naar Ronse, moet beslist even halt houden in De Zotte Mutse in Beernem midden het Beverhoutsveld.

Kampeermogelijkheden

Park Damse Vaart, de voormalige camping Hoeke, is een topadres voor rustzoekers in het hoogseizoen. Het op en top verzorgde Camping Memling ligt op wandelafstand van de Brugse binnenstad.

Info: www.brugseommeland.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer