Kamperen & kastelen in de Loire

2 minuten leestijd
Waarom het absoluut de moeite is om naar de Loirevallei te trekken? Over de diepere duik in de avonturen, de verhalen, en de onvergetelijke ervaringen die wachten langs de oevers van de Loire, lees je alles in Pasar Camper en Kamperen van maart 2024.
reportage

Duik mee in de schatkamer van de Loirevallei, waar de rijke historie en prachtige kastelen niet alleen het decor vormen voor avonturen à la Kuifje, maar ook de echo's van de renaissance weerklinken. Ontdek met ons de verborgen juwelen en de bekende iconen zoals Château de Chambord en Château de Cheverny, die niet alleen de fantasie prikkelen, maar ook de geschiedenis tot leven brengen.

Van de strategische belangrijkheid tijdens de Honderdjarige Oorlog tot de bloeiperiode van de Franse adel: elk kasteel vertelt zijn eigen verhaal. Deze reis voert ons langs het inspirerende Château de Chaumont-sur-Loire, waar kunst en natuur samensmelten, en naar Tours, een stad rijk aan cultureel erfgoed en levendige geschiedenis.

Je kan er de dynamische mix van macht, kunst, en natuur verkennen die de Loirevallei zo definieert. Van de adembenemende tuinen van Villandry tot de stille getuigen van de godsdienstoorlogen in Blois, elke locatie biedt een uniek inzicht in het leven van toen. Dit verhaal brengt niet alleen de stenen monumenten tot leven, maar viert ook de mensen, de cultuur, en natuurlijk de wijn, die onuitwisbare sporen hebben achtergelaten in het landschap van Frankrijk.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer