Kamperen op een kwartier van Manneken Pis

1 minuut leestijd
Voor een bezoek aan onze hoofdstad ben je niet langer aangewezen op een hotel in de stad of een camping in de groene rand. Brussel test namelijk een kampeerparking voor campers vlakbij de vijfhoek.
actua
  • Kamperen

Het parkeerterrein ligt in de gemeente Anderlecht, op 250 meter van de metrostations Bizet en Veeweyde. Na een ritje van een kwartier kan je al je tanden zetten in een Brusselse wafel eten in het stadscentrum. Voorlopig gaat het nog om een proefproject, een initiatief van kampeervereniging BCCMA en toeristische dienst Visit Brussels. Blijkt na de testfase het potentieel, dan belooft Brussel na te denken over een definitieve camperplek.

De camping is bedoeld voor campers en bestelwagens van minder dan 7,5 ton met volledige sanitaire voorzieningen. Bijkomende diensten als water of elektriciteit zijn er voorlopig nog niet, afvalsortering wel. Auto’s en caravans zijn niet welkom. Momenteel zijn er 24 parkeerplaatsen. Voor 24 uur betaal je 10 euro, na reservatie via campinbrussels@gmail.com of 0486/83.26.10. Verblijven kan maximaal 72 uur.

Meer info op www.campinbrussels.com

Lees meer: ook in deze Europese hoofdsteden kan je met je camper terecht voor een citytrip.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer