6x klaar voor het najaar

2 minuten leestijd

De grootste uitdaging bij een herfstkampeervakantie is om je ’s avonds en ’s nachts warm te houden.

praktisch
 • Kamperen

Een kachel in de (voor)tent is een mogelijke oplossing. ‘Zorg wel altijd voor een afvoer via de schoorsteen als je een gaskachel gebruikt’, waarschuwt Bruno van The Camping Store in Lochristi. ‘Wie een elektrische kachel gebruikt, checkt het best op voorhand of de stroomkabel wel zwaar genoeg is voor het vermogen van de kachel.’ Een thermische slaapzak eventueel aangevuld met een liner of lakenzak en een tent met ingenaaid en isolerend grondzeil zijn ook onontbeerlijk. Maar wat nog meer?

 1. Een hoofdlamp

  ‘s Avonds vroeg donker, ’s ochtends laat klaar. Met een hoofdlamp vind je ook in het stikdonker vlot de weg naar het sanitaire blok.

  Hoofdlamp Petzl Tikkina - € 14,95 - AS Adventure.
   

 2. Antivries

  In november kan het al eens vriezen ’s nachts. Antivries in de boiler is dan geen overbodige luxe. Het mengsel beschermt je boiler en aluminium leidingen voor een periode van 5 jaar en dat bij temperaturen tot -37°C.

  Gimeg Antivries Alde 1 liter - € 14,95 - The Camping Store.
   

 3. Waterdichte opbergzak

  Er is altijd een (water)kans dat je spullen nat worden bij hevig regenweer. Neem daarom een waterdichte opbergzak mee. Je hebt er al vanaf 6 liter. Dankzij een rolsluiting is de tas meteen waterdicht. Ook handig als je op tocht gaat. Stop de opbergzak met je spullen gewoon in je rugzak.

  Osprey drysack 12 liter - € 15,95 - AS Adventure.
   

 4. Knuffelcape

  Ben je een koukleum? Een knuffelcape houdt het midden tussen een fleece dekentje en een onesie, maar is bovenal lekker zacht en warm. Dankzij de ruime kraag en mouwen past de cape iedereen, én je kan ze ook omtoveren tot een zacht en comfortabel kussen.

  Human Comfort Cuddle Cape Knijn - € 34,95 - The Camping Store.
   

 5. Isolerende slaapmat

  Koude komt ook uit de grond gekropen. Een goede isolerende slaapmat kan wonderen doen, en je ligt er ook comfortabeler mee op een harde ondergrond. Neem er een met een antislipbodem zodat je niet schuift in je tent. De meeste matjes vandaag zijn zelfopblazend en waterafstotend.

  Slaapmat Ayacucho Tradition - € 74,95 - AS Adventure.
   

 6. Slaapsokken

  Met koude voeten raak je niet in slaap. Er bestaan slaapzakken die extra isoleren aan de voeten. In de zomer volstaat een liner of lakenzak meestal. Die liner kan je ‘s winters in je slaapzak stoppen als extra isolatie. Wie vaak last heeft van koude voeten, kan zich ook slaapsloffen aanschaffen. Zachte, warme sloffen speciaal voor in de slaapzak – niet om mee rond te lopen natuurlijk.

  Human Comfort slaapsloffen Pantou Human - € 14,95 - The Camping Store.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer