Vijf campings en een plan B

Kamperen is niet alleen de mooiste zomersport, ook in de herfst is kamperen top. Veel Vlaamse campings trekken het seizoen open en verwelkomen het hele jaar gasten. Wij selecteren vijf campings, één per provincie, waar je in alle rust kan genieten. Plus een plan B, voor als het weer even wat tegenzit.

3

West-Vlaanderen: De stadscamping van Brugge

Camping Memling ligt op vijf minuten fietsen van de historische binnenstad van Brugge. De rustige camping baadt in het groen. Gasten maken er gebruik van het verwarmd sanitair en het verwarmd zwembad. Van hieruit maak je prachtige fietstochten in de groene rand rond Brugge.

PLAN B: In de ‘gouden driehoek’ van Brugge vind je toonaangevende kunstmusea, zoals het Groeningemuseum.

Camping Memling, Veltemweg 109, Brugge. www.campingmemling.be

Oost-Vlaanderen: Logeren in een Spaans fort

Camping Fort Bedmar is gebouwd op de resten van een Spaans fort uit de 17e eeuw. De camping ligt op de grens met Zeeuws-Vlaanderen en aan de rand van een prachtig natuurgebied. Elke staanplaats is omgeven door groen. In de herfst kan je in de sporthal tafeltennis en badminton spelen.

PLAN B: De Zeeuws-Vlaamse vestingstad Hulst ligt vlakbij. Het is een shoppingparadijs en je vindt er ook musea en monumentale gebouwen.

Camping Fort Bedmar, Fort Bedmarstraat 42, De Klinge (Sint-Gillis-Waas). www.fortbedmar.be

Vlaams-Brabant: Indian summer op het strand

Luxecamping Diepvennen in Londerzeel beschikt over sportvelden, verwarmd sanitair en een zwemvijver met een prachtig strand. Op deze gezellige gezinscamping vind je ook verschillende sfeervolle horecazaken.

PLAN B: De thermen van Londerzeel zijn een publieke sauna waar je makkelijk een hele dag kan vertoeven. www.thermenlonderzeel.be
Nog meer PLAN B: Op 1 januari heropent het tropisch zwembad van Londerzeel na een lange renovatie. Het zwembad ligt op amper 1 kilometer van de camping.

Camping Diepvennen, Autostrade A 12 100, Londerzeel. www.camping-diepvennen.be

Antwerpen: Avontuur in het hart van de Kempen

Camping De Lilse Bergen ligt midden in het gelijknamige recreatiedomein. Je logeert er tussen de dennenbomen aan de rand van een grote zwemvijver. Het eeuwenoude duinzand kriebelt tussen je tenen. Je kan er zelfs overnachten in een foorwagen, tipi of boomhut.

PLAN B: Mega Speelstad in Wechelderzande. Kinderen tot 14 jaar leven er zich uit op een klimvulkaan, met gocarts, in sprookjeshuizen en op de vele andere binnen- en buitenattracties. www.speelstad.be

Camping Lilse Bergen, Strandweg 6, Gierle (Lille). www.lilsebergen.be

Limburg: Kamperen op een schiereiland

Camping Heerenlaak ligt op de oever van de Maas, naast een jachthaven en een recreatiedomein. De comfortabele camping vormt als het ware een schiereiland in het midden van de waterplassen. Er is ook een leuk strand vlakbij. Je kampeert er op een boogscheut van kunststad Maaseik. Met het veer ben je zo in Nederland.

PLAN B: Rondleiding en degustatie op wijndomein Aldeneyck. www.wijndomein-aldeneyck.be

Camping Heerenlaak, Heerenlaakweg 100, Maaseik. www.marec.be

Nog meer inspiratie om te kamperen in Vlaanderen

Kamperen in Vlaanderen is een samenwerkingsverband tussen Pasar, Kompas Camping, Recread en Kempen Campings. Samen creëerden ze een website met een handig overzicht en basisgegevens van de aangesloten campings in Vlaanderen: www.campings-in-vlaanderen.be.

Ontvang je graag een gratis overzichtskaart? Stuur dan een mail met je naam en adres naar info@campingsinvlaanderen.be.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!