De nieuwste camperparkings in België en Nederland

Dit najaar bezoeken we telkens twee nieuwe camperplaatsen in België en Nederland, om niet te ver van de deur te trekken. Ideaal voor een weekendje weg.

Camperparking Heist-op-den-Berg

Heist-Op-Den-Berg verwelkomt je graag op zijn vijf nieuwe camperplaatsen bij het zwembad Sportoase De Lo. Dit lijkt ons een ideale combinatie om een dagje te genieten van sport en spel en daarna uit te blazen in de camper. Het centrum ligt op 1 kilometer, zodat je Heist-op-den-Berg ook nog kan bezoeken.

  • Waar? Zwembad Sportoase De Lo, Lostraat 70, Heist-op-den-Berg, www.sportoase.be
  • Tarieven & voorzieningen: overnachten is gratis, verblijfsduur max. 48 uur. Ook gratis is het tanken van verswater en het lozen van afvalwater en het cassettetoilet.  Er is mogelijkheid tot gebruik van het toilet ter plaatse en er staan vuilnisbakken.

Doen in Heist-op-den-Berg!

  • Moet op je lijstje staan: de Vlooienmarkt op zondagochtend, de ‘voddemet’. Deze rommelmarkt is beslist een bezoekje waard
  • Geschiedenisliefhebbers kunnen terecht in het Heemmuseum Die Swane. Het vertelt je de historie van Heist en omstreken. Op de bovenste verdieping bevindt zich ook een radiomuseum.
  • De Averegten, een wandelbos van maar liefst 80 hectare, strekt zich uit over verschillende deelgemeenten. Het biedt uitgestippelde wandel- en fietsroutes. In de zomer kan je er de plantentuin en bijenkasten bezoeken.

www.heist-op-den-berg.be

Camperparking Kortessem  

Overnachten in je camper en je toch een echte kasteelheer of -dame voelen? Het kan bij de nieuwe camperparking aan het Kokima eventkasteel. Je overnacht er met het prachtige decor van het kasteel van Guigoven en de bossen op de achtergrond. Rust en stilte staan voorop. Er is een broodjesservice, mogelijkheid tot barbecue en een bar waar je gezellig iets kunt drinken. Het centrum van Kortessem ligt op 3,5 km afstand. Een superette is er al op 1 km.

  • Waar? Kokima eventkasteel, Kasteelstraat 16, Guigoven (Kortessem),  www.camperlocatie.be
  • Tarieven & voorzieningen: € 10 per dag voor twee personen, elektriciteit € 5 per dag, extra persoon € 5 per dag. Er is mogelijkheid tot lozen en vullen van water en toilet. Stroom is tegen betaling beschikbaar.

Doen in Kortessem!

  • Naast de deur ligt het bruisende Hasselt. Ideaal om een dagje de stad te verkennen, te shoppen en een hapje te gaan eten. De vele bezienswaardigheden zullen je aangenaam verrassen.
  • In het kasteelpark van kasteel de Fauconval kan je de grootste mammoetboom in Belgisch-Limburg ontdekken. Het is een van de grootste bomen ter wereld en komt van nature alleen in Californië voor.
  • Kortessem maakt deel uit van vochtig Haspengouw, je kan hier dus genieten van de indrukwekkende fruitteelt, gras- en hooilanden en populierenplantages.

www.kortessem.be

Camperparking Montfoort

Dick en Elly hebben na veertig jaar hun melkveebedrijf stopgezet en bieden voortaan camperplaatsen aan. Je kan op hun boerderij in alle rust en stilte genieten van het uitzicht over de uitgestrekte weilanden én de schapen en lammetjes die er nog rondlopen. De boerderij ligt op fietsafstand van mooie stadjes als Montfoort, Linschoten, Oudewater, IJsselstein, Woerden en Schoonhoven.

  • Waar? Camperparking Nieuw Vogelenzang, Blokland 126, Montfoort (prov. Utrecht),  www.nieuwvogelenzang.nl
  • Tarieven & voorzieningen: € 15 per dag voor twee personen én nutsvoorzieningen zoals sanitair, toilet en douche, lozen van afvalwater en toilet, tanken verswater en stroom 10 A. Er zijn 8 verharde plaatsen tot 9 meter. Open van 1 maart tot 1 november.

Doen in Montfoort en omstreken!

  • Landgoed Linschoten (op 6 km) is met 450 hectare het grootste landgoed in de Randstad. Het omvat een landhuis met park, waterlopen, monumentale boerderijen, graslanden en bossen. Tegenwoordig is het een beschermd natuurgebied waar veel bijzondere planten te vinden zijn, zoals daslook, aronskelk, vogelmelk en wilde hyacinten.
  • Al ruim 250 jaar bepaalt molen De Valk het stadsgezicht van Montfoort. Iedere zaterdag draaien de wieken van de korenmolen. Bezoekers zijn van harte welkom voor een rondleiding of de molenproducten in de molenwinkel.
  • Plan een bezoek aan het nabijgelegen Utrecht!

www.montfoort.nl  

Camperparking Plasmolen

Camperplaats Mook Starthoeve kenmerkt zich door zijn rustige en natuurlijke ligging net buiten het Limburgse dorp Mook, gelegen tussen de Mookerplas en de Mookerheide. Door de gunstige ligging zijn rust en natuur goed te combineren met diverse activiteiten in de omgeving.

  • Waar? Camperplaats Mook Starthoeve, Startsedijk 4, Mook (Mook en Middelaar, Limburg), www.camperplaatsmook.nl
  • Tarieven & voorzieningen: € 15 voor twee personen, € 3 per extra persoon. Inclusief voorzieningen als lozen van toilet en vuilwatertank, tanken vers water, elektriciteit, verlichting. Gratis wifi.  

Doen in Plasmolen en omstreken!

  • Plasmolen is de ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen over de Sint-Jansberg en de Mookerheide. Je kan er genieten van diverse horecagelegenheden en veel wateractiviteiten zoals zwemmen op de Grote Siep, bootje varen, een waterfiets huren, vissen enzovoort.
  • Het dorp Cuijk kan je met het pontje over de Maas bereiken. Hier komen de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant samen. Hier zijn de sporen van een rijk Romeins verleden nog goed zichtbaar.
  • De historische stad Nijmegen, de oudste stad van Nederland, ligt op 13 km van de camperplaats. De stad biedt een keur aan musea, parken, bioscopen, winkels en talloze gezellige eetgelegenheden.

www.mookenmiddelaar.nl

Gepubliceerd op woensdag, januari 27, 2021 door Steven Durnez

Delen