10 mooie wandelingen in West-Vlaanderen

Ook in de tweede lockdown trekken we massaal de wandelschoenen aan. Pasar selecteerde voor jullie  10 mooie wandelroutes in de provincie West-Vlaanderen.

1
 1. Duinbossenwandelroute (De Haan)

  Je wandelt doorheen het natuurgebied de Duinbossen dat zich uitstrekt tussen Wenduine en Bredene en geniet van de grote troeven van de Kust: zee, strand, duinen en bos. En uiteraard ook van de zon.

  Ontdek de route 
   

 2. Kemmelbergwandelroute (Kemmel)

  Het ingeslapen dorpje Kemmel is het vertrek- en aankomstpunt van een stevige wandeltocht die je langs het wandelknooppuntennetwerk Heuvelland voert, rond en over de steile Kemmelberg.

  Ontdek de route 

 3. Oostendse kreken (Oostende)

  Deze wandeling leidt je door polders en langs kreken naar het Oostendse stadsrandbos, een jong multifunctioneel bos, dat nog altijd uitgebreid wordt en uiteindelijk 150 ha moet bestrijken.

  Ontdek de route 
   

 4. Door de dreven in Westvleteren (Vleteren)

  Vanuit de Sint-Sixtusabdij in Vleteren wandel je door bossen, hoppevelden, akkers en weiden. Je stapt langs landelijke wegen en ontdekt zo de hoppestreek rond Poperinge.

  Ontdek de route 

 5. Door de heuvels bij Westouter (Westouter)

  Vanuit de dorpskom van Westouter wandel je naar de Sulferberg. Langs landelijke wegen en bosrijk gebied ontdek je de troeven van de Rodeberg.

  Ontdek de route 
   

 6. Voorbij de Grote Oorlog (Ieper)

  Ook al is de herdenking van 100 jaar WO I inmiddels afgesloten, in Ieper en omstreken ontsnapt niemand aan de Grote Oorlog. Loop van bij de Menenpoort mee door een hinterland met zorgvuldig onderhouden oorlogsgraven.

  Ontdek de route 
   

 7. Door de Assebroekse Meersen naar het Beverhoutsveld

  Op deze wandeling combineer je de drassige weiden van de Assebroekse Meersen met de populieren- en eikendreven van het Beverhoutsveld. Je krijgt onverharde, soms natte wegen en maakt kennis met drie projecten van het Regionaal Landschap Houtland (RLH).

  Ontdek de route 
   

 8. Het groenste Ruiselede (Ruiselede)

  Nooit gedacht dat we zoveel natuurgebied op een kluit bijeen zouden vinden met daarbovenop nog een stuk vaderlandse geschiedenis. Loop alvast mee op deze afwisselende, maar soms drassige tocht.

  Ontdek de route 
   

 9. Van Damme naar Oostkerke (Damme)

  Damme is een klassieker onder de wandelingen. Met haar oude gebouwen heeft het romantische stadje heel wat te bieden. De gebogen bomenrijen langs het water of de uitgestrekte polders vormen een prachtig, natuurlijk kader. Je kunt er eindeloos dwalen over de jaagpaden langs de Damse Vaart, het Leopoldkanaal of het Afleidingskanaal van de Leie.

  Ontdek de route 
   

 10. Natuur tussen Zeebrugge en Blankenberge (Zeebrugge)

  Op zo’n 100 meter van de zee ligt natuurgebied De Fonteintjes, een langgerekt en rustgevend duinengebied. Deze wandeling voert je er even heen, en daarna langs de pier van Blankenberge. Een perfect recept voor een zonnige dag.

  Ontdek de route 

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!