Met de camper op de Peloponnesos

De rust, de zee, de oneindige geschiedenis van de Peloponnesos… Drie goede redenen om met je camper af te reizen naar Griekenland. Je leest er alles over in de Pasar Reisspecial Camper & Kamperen van januari 2023.

Camping on board

Tel (+30)  2810 529 000, je wordt ook geholpen in het Nederlands

De formule camping on board is een absolute aanrader voor wie naar Griekenland wil met de camper. Wij reserveerden via Greekferries, de specialist op deze reizen.

De ferry naar Patras, de grooste haven van en de toegangspoort naar de Peloponnesos, vertrekt vanuit Ancona en Bari. Het makkelijkst en het dichtstbij is de havenstad Ancona. Ook vanuit bijvoorbeeld Venetië vertrekken er ferry’s naar Patras. Die varen wel minder regelmatig. Wees er voor de deze formule, waarbij je in je camper mag slapen, eten en leven, op tijd bij wat betreft de reservering. Tijdens het hoogseizoen zijn de plaatsen beperkt.

De prijs hangt af van de periode, de grootte van de camper en nog een aantal factoren.

Wij betaalden in de maand juni voor vier personen en een camper van 8,5 meter lang en meer dan twee meter hoog 1300 € heen en terug.

Meer info https://www.greekferries.gr

3

Eten

Atheners eten pas laat! ’s Middags lopen de tavernes rond 14 uur vol, ’s avonds beginnen ze niet aan de maaltijd voor 21 tot 22 uur. De meeste restaurants hebben menukaarten in het Engels en het Grieks. Maaltijden zijn dikwijls eenvoudig maar lekker.

Let wel even op: in alle Griekse tavernen en restaurants wordt per persoon een vast bedrag extra gerekend. Dat  kan 20 cent zijn, maar evengoed 6 euro. Het bedrag staat meestal bovenaan de menukaart, soms ook helemaal onderaan.

Retsina is de typische Griekse droge witte wijn, met een harssmaak.

Ouzo is de bekenste sterke drank.
 

Kamperen

In Griekenland is vrij staan met de camper officieel niet toegestaan. Buiten de toeristische gebieden wordt het echter meestal getolereerd door bewoners. Dat wil echter niet zeggen dat de autoriteiten daar ook zo over denken… Als je het doet, is het op eigen risico. Hou de boel netjes, dan is er meestal geen probleem. Wijzelf kozen ervoor om steeds op campings te staan. Griekenland is warm en de campings zorgen voor genoeg schaduwrijke plekken. Bovendien kan je er zo vaak douchen als je wil, wat een pluspunt is in de hitte. Bovendien zijn zowat alle campings zeer betaalbaar, zeker die buiten de toeristische trekpleisters.

Camping Tholo Beach

Lat Long

(37.410750, 21.668354)

GPS Coordinates

N 37° 24‘ 40"

E 21° 40‘ 05“

Camping Tholo Beach ligt bij het dorpje Tholo aan de westkust van de Peloponnesos. Het ligt op de 40 km van de nationale weg Pyrgos - Kyparissia (E55), op het kruispunt van Nea Figalia/Vassai/Apollo Temple/Tholo. Het is dé plek als je naar de Peloponnesos trekt om te rusten. Deze camping heeft een old school feeling, zoals ze het zelf noemen. De camping ligt vlakbij het strand. Zeer rustige omgeving. Volwassenen betalen 6€ in het hoogseizoen, kinderen 4,5€. Voor de camper betaal je 8€. Vlakbij de camping zijn een aantal kleine restaurants. Ze zijn allemaal ok. Verwacht geen grootse keuken, maar eerlijke Griekse gerechten.

Meer info campingtholo.gr

Camping Atreus

21200 Mycene-Argolida

Griekenland

Tel (+30) 2751076221

Camping Atreus ligt vlakbij het oude, historische Mycene. Deze eenvoudige camping, uitgebaat door zeer vriendelijke mensen, heeft een aantal schaduwrijke plekken. Er is ook een zwembad, een kleine winkel en soms heb je de mogelijkheid om iets te eten.

Officiële prijzen zijn er niet, maar denk richting de 25€ voor twee volwassenen en de camper. De uitbater vroeg bij het verlaten van de camping voor ons, vier mensen, een hond én de camper, 20 euro.  De prijs die je betaalt, is vermoedelijk de prijs die de man op dat moment in zijn hoofd heeft. Ook hier zijn er veel kleine restaurantjes in de buurt zijn, sommige zijn wel toeristenvallen. Als je het zeker wil weten, vraag het dan aan de campinguitbater. 

Camping Meltemi

Tel (+30) 2733022833 - (+30) 2733023260

GPS

Geographical width F36 43 51 North

Geographical Length L22 33 12 East

Op ongeveer drie kilometer buiten Gytheio, op de weg naar Areopoli, vind je deze familiale camping. In de olijfgaard van 25 hectare is het echt genieten. Het strand is breed en gezellig. Er zijn ligstoelen die gratis zijn als je iets drinkt, al wordt daar niet hardhandig op gecontroleerd. Bezoek van hieruit de havenstad Gytheio en kies een van de vele visrestaurants in de kleine haven. Kies er de kleinere restaurants uit. Vele hebben zelfs geen naam. Ga niet voor de restaurants die doorlopen tot op het strand: die zien er mooier uit, maar zijn minder authentiek en twee maal zo duur als de kleintjes. Volwassenen betalen 6,5€ in het hoogseizoen, kinderen 4€. Voor de camper betaal je 8€

Meer info www.campingmeltemi.gr

Camping Athene

Leof. Athinon 198-200, Athina 121 36, Griekenland

Tel: (+30) 2105814114, (+30) 2105814113

Dit is de stadscamping van Athene. Al is dat relatief: het stadscentrum is 9 km ver. Goede camping met veel plaats. Reserveren is aanbevolen in het hoogseizoen. Van buitenuit lijkt het misschien of de camping gesloten is, maar dat is dus niet zo. Als je laat arriveert, geef je een belletje: dan doet de portier de poort voor je open. Proper sanitair. Vriendelijk onthaal. Ideaal om de hoogtepunten van Athene te bezoeken. Volwassenen betalen 10€ in het hoogseizoen, kinderen 7€. Voor de camper betaal je 10€

Meer info https://campingathens.gr

Camping Argolic Strand

Tel (+30) 6976-998743

Deze typische strandcamping doet wat hij belooft: grote bar, breed strand, veel plaats, en veel schaduwrijke standplaatsen. De camping ligt vlak bij Navplion, een stad die zeker het bezoeken waard is. De baai staat bekend om zijn mooie en bekende stranden. Eten doe je beter in Navplion, de restaurants zijn er beter en betaalbaarder. Een coctail drinken in een van de strandbars is een must.

Meer info https://www.argolic-strand.gr

 

Doen

Akropolis en het Akropolismuseum

De Akropolis is de meest bezochte bezienswaardigheid van Athene. Deze berg van 156 meter hoog ligt midden in de stad en is vanuit de meeste wijken goed te zien.

Tip: als je meerdere archeologische sites bezoekt zoals de Akropolis en de Oude Agora, kies je beter voor de Athens Pass. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je entreetickets. Je kan de pas thuis bestellen op verschillende websites. Even googelen helpt je verder.

Oude Agora

In de buurt van de Akropolis vind je de Oude Agora, het oude centrum van de stad. Hier speelde het politieke en het sociale leven zich af. Op de oude Agora ligt ook de tempel van Hephaistos, die vrij goed bewaard is gebeleven.

Pláka en Anafiótika

Pláka is een van de gezelligste wijken in Athene met terrasjes en souvenirwinkeltjes. Ondanks dat deze wijk erg toeristisch is, (lees: het is hier over de koppen lopen ) blijft zij haar authenticiteit bewaren. Anafiótika vlakbij Pláka is een stuk rustiger. Deze wijk staat vol met witte huisjes, het lijkt net alsof je op een van de Griekse eilanden bent.

Syntagmaplein en de wisseling van de wacht

Veel toeristen komen hier om aan het Graf van de Onbekende Soldaat de wisseling van de wacht te bekijken. Dit fascinerende schouwspel gebeurt om het uur.

Natuurlijk is er in Athene veel meer te zien dan dit. Op elke hoek, onder elke straatsteen vind je hier geschiedenis.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!