REISWIJZER. Met de camper naar Hardangervidda

Het Noors Nationaal Park Hardangervidda ligt op het grootste bergplateau van Noord-Europa en omhelst de graafschappen van Buskerud, Telemark en Hordaland. Het beslaat een gebied van 3422 km2.

Erheen

Met de ferry

De snelste manier om meteen aan je roadtrip te beginnen, is om over te steken vanuit Denemarken.  De kortste overzet gaat vanuit Hirtshals naar Kristiansand. Een overtocht met de catamaran Fjord FSTR duurt ongeveer 2,5 uur. De hond mag mee in de achterste salon en op het achterdek.

Over The Bridge

Wil je niet vasthangen aan de vertrektijden van een ferry, dan kan je ook via Denemarken langs de Grote Beltbrug en de Sontbrug via Zweden Noorwegen bereiken. Kies voor een ØresundGO, zo betaal je per rit met een camper maar 340 DKK ipv 980 DKK.

3

Eten

In de meeste Scandinavische eetgelegenheden is de hond enkel welkom op het terras.

Halne Fjellstugu

www.halne.no

Hotel/restaurant langs route 7 met traditionele Noorse keuken. Uitvalsbasis voor een boottocht met de Halnekongen als begin van je hikingtrip.

Vik Café & Bakery

Simadalsvegen 10, Eidfjord

In de bakkerij koop je het lekkerste brood en zoetigheden, in het eethuis is de vissoep een echte aanrader.  Wanneer er een cruiseschip is gelost, kan het erg druk worden.

Hardangerviddahallen

norsknatursenter.no/en/explore/restauranten/

Groot restaurant tegenover het Norsk Natursenter Hardangervidda. Zowel traditionele keuken als eenvoudige gerechten zoals pizza.  Het buffet op zondag is een koopje.

Enok Nilsen restaurant

@restaurant_enok

Open zomerrestaurant in het bruisende Fiskebrygga met lekkere vis- en vleesgerechten voor heel de familie.  Probeer zeker de fish & chips.

Høllesanden Bay Wok

Geen zin om te koken na een dagje strand? Pal aan de parking voor campers vind je deze overheerlijke Thaise take away. Perfect voor een picknick op het strand.

 

Kamperen

Hønefoss

• 60° 10' 3" N 10° 15' 29" E

Betaalparking met camperzone en loosplaats. In het centrum van Hønefoss bij de waterval. Goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Kistefos.

Haugastøl

60° 29' 14" N

7° 51' 24" E

Grindparkeerplaats langs de E7, toeristische route Hardangervidda. Geen voorzieningen. Gratis.

Fagerheim

60° 26' 25.1” N

7° 47' 31.7 ” E

Mini-plateau voor 1 camper langs de E7, 500 meter voor Fagerheim Fjellstugu. Geen voorzieningen. Gratis.

Vøringfossen

60° 25' 35" N

7° 15' 18" E

Parkeerplaats bij het uitzichtpunt voor de Vøringfossen waterval. Toiletten. Gratis.

Sæbø Camping

60° 25' 33" N 7° 7' 19" E

Camping met alle voorzieningen aan het meer Eidfjordvatnet, ingesloten tussen hoge bergen en met een prachtig uitzicht.  Op het meer kan je kanoën, roeien en vissen. Camper, 2 pers. + elektriciteit 302 NOK per nacht.

www.saebocamping.com

Neset Rasteplass

59° 56' 56" N 8° 49' 30" E

Picknickplaats met ruimte voor enkele campers, geen voorzieningen. Prachtig uitzicht op het Tinnsjå meer. Gratis.

Gaustatoppen parking

59° 50' 4" N 8° 42' 52" E

Rustige en ruime betaalparking voor de wandeling naar Gaustatoppen.  Vermijd de krappe parking met steile toegang aan de Gaustabanen. 150 NOK voor 24u.

Rjukan

59° 52' 38" N 8° 35' 9" E

Eenvoudige camperplaats met stroom bij het centrum van Rjukan.  200 NOK. 6 plaatsen die snel vol raken. Bij het zwembad Rjukanbadet kan je ook gratis overnachten. Kampeergedrag niet toegestaan.

Dalen

59° 26' 43" N 8° 1' 25" E

Idyllische camperplaats met uitzicht over de jachthaven en het meer. Hoewel er 16 plaatsen zijn met stroom moet je vroeg toekomen om een plekje te bemachtigen. Toilet, koude douche en op loopafstand van het centrum en de Soria Moria sauna. 300 NOK per nacht.

Kristiansand

58° 8’ 17” N 8° 0’ 3” E

Parkeerplaats met zicht op een baai en wandelafstand van het centrum van Kristiansand. 20 NOK per uur.

Høllen

58° 4’ 32” N 7° 48’ 34” E

Parkeerplaats bij het strand, toilet en water.

Uitzicht op de haven, picknickbanken en kleine supermarkt. Na 19 u gratis.

                                                                                    

Doen

Kistefos Museet

De perfecte mix van kunst, architectuur en fun voor jong en oud. Voorzie tijd genoeg om het hele park te bewonderen.

Halne Fjellstugu

www.halne.no

Even opwarmen? Check dan de mini sauna met uitzicht op de Halnefjorden. Opgelet: omkleden doe je in je camper of in de sauna.

Norsk Natursenter Hardangervidda

norsknatursenter.no/

Hardangervidda bezoekerscentrum met drie verdiepingen aan interactieve tentoonstellingen over de natuur, het klimaat en de bewoners van de Hardanger. Sla zeker de panoramische film niet over.

Prijs voor een gezin met twee kinderen (tot 15 jaar): 440 NOK.

Gaustabanen

gaustabanen.no/

Tandradbaan binnen in de berg Gaustatoppen. Een treintje brengt je horizontaal de berg in waarna je overstapt in een karretje dat 860 meter omhoog gaat met een helling van 39°. In 2006 werd Gaustabanen opengesteld voor toeristen. Drukke toeristische attractie dus calculeer 30-90 min. wachttijd in. Parkeren bij de Gaustabanen is met een camper geen aanrader: de kleine parking is gauw vol en de toegangsweg gaat over een single lane grindpad. Parkeer liever op de wandelparking verderop en neem de shuttlebus en vertrek van daaruit voor een klim naar de Gaustatoppen.

Enkel ticket: 355 NOK per volwassene en 230 NOK per kind. Hond 50 NOK.

Krossobanen

www.krossobanen.no

Kabelbaan naar de top van de Gvepseborg op de hoogvlakte Hardangervidda nabij Rjukan. Het was de eerste kabelbaan in Noord-Europa en werd gebouwd in 1928.

Familieticket heen en terug: 480 NOK.

Soria Moria sauna
Een kunstwerk van een sauna met een prachtig uitzicht op het Bandak meer, vlak bij het Dalen Hotel en op loopafstand van de camperplaats bij de haven.  Tijdig boeken is een must.

Prijs voor 2 uur vanaf 300 NOK.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!