REISWIJZER. Met de kano door Somaa

4 minuten leestijd

Nationaal park Soomaa is de oernatuur van Estland, bijna volledig onaangeroerd door mensenhanden. Het is een aaneenschakeling van hoogveen, moerassen, graslanden, ooibossen en kronkelende rivieren. Met een kano op het water kan je die wildernis verkennen.

 

praktisch
  • Kamperen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

Pärnu, een prima uitvalsbasis om Soomaa te bereiken, ligt ongeveer midden tussen de Estse hoofstad Tallinn en die van Letland, Riga. Daardoor kan je op beide steden vliegen. AirBaltic vliegt drie keer per week van Zaventem naar Tallinn. Naar Riga zijn er dagelijks rechtstreekse vluchten, met AirBaltic vanuit Zaventem of Ryanair vanuit Charleroi.

Vanuit Tallinn geraak je in twee uur met de bus in Pärnu (19 bussen per dag), vanuit Riga doe je er een halfuur langer over (15 bussen per dag). Koop je tickets in het busstation of online - onder meer Tpilet verzamelt de opties, al kan je ook gewoon van de websites van de verschillende busbedrijven (onder meer Lux Express, Ecolines en GoBus) kopen.

Buslijn 99, een zogenaamde plattelandslijn, verbindt Pärnu drie keer per dag met Jõesuu, aan de rand van Nationaal Park Soomaa. Outdoorbedrijf soomaa.com kan je ook oppikken in Pärnu.

Kanovaren in Soomaa

Outdoorbedrijf soomaa.com organiseert kanotrips in het nationaal park, variërend van dagtochten tot meerdaagse exploraties (twee tot vijf dagen). Je hebt de keuze tussen gegidste uitjes - al dan niet in groep - of zelfstandig op pad trekken. Tijdens het vijfde seizoen, als het landschap overstroomt, organiseert soomaa.com speciale excursies, in de zomer zijn er nachtelijke kanotochten onder de middernachtzon.

Afhankelijk van de gewenste lengte van je trip kan je verschillende rivieren verkennen. Wij vaarden drie dagen op de rivieren Halliste en Navesti. De huur van een kano, inclusief reddingsvesten en een ton om je spullen droog te houden, kost 25 euro/dag/persoon. Bij meerdaagse tochten zit het transport van en naar Pärnu inbegrepen. Let wel, je kampeergerief dien je zelf te voorzien.

www.soomaa.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer