REISWIJZER. Over de Shannon in Ierland

4 minuten leestijd

De rivier Shannon loopt dwars door Ierland.  Er zijn verschillende routes mogelijk vanaf de Le Boat bases in Portumna en Carrick-on-Shannon.

Wij kozen het traject vanaf Portumna naar Carrick-on-Shannon dat met z’n 160 kilometer zo’n 19 uur varen is. Op deze route heb je 5 sluizen. Zo hou je nog voldoende tijd over voor het bezoeken van de bezienswaardigheden in de regio. Je leest er alles over in de Pasar Special Camper & Kamperen van januari 2024.

Tekst Kelly Mortelmans, Foto’s Roel Willems

praktisch
  • Kamperen
  • Uitstappen en vakanties

Vanuit Brussel is het zo’n 1030 km naar Portumna als je gebruik maakt van twee veerdiensten.  Het is ook mogelijk de Eurotunnel tussen Calais en Folkestone te nemen en een ferrydienst van Holyhead naar Dublin. Vanuit Dublin is het nog een 162 km naar Portumna.

Met de ferry

De ferryroute van Duinkerken naar Dover met DFDS Seaways duurt slechts twee uur. De vaarduur kan van seizoen tot seizoen verschillen. Er zijn elke dag tal van overtochten. Ook de prijs verschilt per seizoen, je boekt al een ticket vanaf € 78 voor 4 pers. + auto enkele reis. Huisdieren zijn toegestaan, mits supplement.

Tussen Holyhead en Dublin varen zowel Irish Ferries als Stena Line verschillende keren per dag. De overtocht duurt ongeveer 2u45min. Een ticket bij Stena Line boek je vanaf € 152 voor auto + bestuurder.

Met de trein

Vanuit Calais spoor je in 35 minuten naar Folkestone. Tijdens de reis blijf je in je eigen voertuig. Het is niet mogelijk het volledige traject per trein af te leggen.

eurotunnel.com.

Met het vliegtuig

Je vliegt al vanuit Brussel naar Dublin vanaf € 14,99 per persoon (exclusief bagage).  Vanaf Dublin boek je bij Le Boat een rechtstreekse bustransfer naar Portumna voor € 35 p.p.  De busrit duurt ongeveer 2u15.  Andere vliegvelden in de buurt zijn Galway (62 km) en Shannon (94 km).

Boot huren

Er zijn verschillende aanbieders van vaarvakanties op de Shannon rivier.  De grootste vloot vind je bij Le Boat. 

Je hoeft geen ervaring hebben om een boot te huren en je hebt ook geen vaarbewijs nodig.  Het professionele team in de havens van Portumna en Carrick-on-Shannon geeft je een uitgebreide rondleiding op de boot en leert je de kneepjes van het varen, knopen leggen en aanmeren tijdens een initiatietochtje. 

Vooraf bekijk je best al eens rustig alle instructiefilmpjes en veiligheidsmaatregelen op de website.

Alle boten hebben warm water, douches en toiletten, een grote eettafel en volledig uitgeruste keuken met toebehoren.

Vanaf € 539 voor 7 nachten.

leboat.be

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer