Mannelijke camperaars legen toilet, vrouwen staan in de keuken

2 minuten leestijd
Camperplatform Goboony ondervroeg 300 Belgische eigenaars van mobilhomes over hun reisgewoontes.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Uit het nationaal camperonderzoek 2021 van Goboony, een deelplatform dat eigenaars van campers in contact brengt met reizigers die van de ervaring willen proeven, blijkt dat er dat sprake is van een hechte gemeenschap. 88 procent van de respondenten groet onderweg andere camperaars, 80 procent spreekt anderen aan over hun camper en 56 procent geraakt eerder bevriend met eigenaars van campers dan met zij die met een caravan rondkarren. 38 procent van de campers heeft zelfs een koosnaampje. Maar hoewel de gemiddelde camperaar graag in contact treedt met lieden die hun liefde voor hun huis op wielen delen, komen die best niet uit hetzelfde land. 57 procent van de ondervraagden mijdt op de camping andere Belgen. Op dat vlak zijn we wel toleranter dan de Nederlanders: 77 procent van hen parkeert liever niet naast een landgenoot. Snappen we!

Een mobilhome vooral voor gepensioneerden? Niets blijkt minder waar. 80 procent van de deelnemende eigenaars is tussen 36 en 65 jaar. 83 procent van de Belgen reist met de camper in familiesfeer, in een derde van de gevallen mag ook de hond mee. Over de redenen om te kiezen voor een reis met de camper is er eenduidigheid. 84 procent vindt het een duurzame manier van reizen, 80 procent wil in de natuur vertoeven. Vooral in het groen of bij het water. De rolverdeling onderweg is klassiek. In 61 procent van de gevallen kookt de vrouw. Mannen legen dan weer het chemisch toilet (85%), reinigen doucheputjes (52%) en doen kleine klusjes (89%). Ze zitten ook in 93 procent van de gevallen achter het stuur. Ten slotte: de grootste ergernissen onderweg zijn rammelend interieur en openvliegende kastjes, op de voet gevolgd door files, het niet vinden van een geschikte parkeerplaats in een stadscentrum en jengelende kinderen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer