Zin om te kamperen, niet in een camping

2 minuten leestijd
Houd je van kamperen maar niet van campings? Zoek dan een plekje voor je tent in iemands tuin, of trek de natuur in voor een nachtje op een bivakplaats.
actua
  • Kamperen

Er zijn heel wat alternatieven voor wie niet graag op een (drukke) camping staat. Welcome To My Garden bijvoorbeeld, een netwerk van mensen die hun eigen tuin gratis openstellen voor ‘trage reizigers’ zoals fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar een kampeerplek. Het platform werd in volle coronacrisis bedacht door de Belg Dries Van Ransbeeck, en telt intussen adressen van België tot Indonesië.

Fietsreizigers, maar ook wandelaars kunnen een overnachtingsplek zoeken via Vrienden op de Fiets, een netwerk van ruim 5500 slaapplekken in Nederland en daarbuiten. Voor 10 euro per jaar krijg je een lidkaart, waarna je voor een kleine prijs een overnachting mét ontbijt kan boeken bij één van de gastadressen. Dat kan een nachtje in de tuin zijn, maar de meeste adressen bieden een kamer in huis aan. 

Wie reist met de fiets kan ook terecht bij Warmshowers, een wereldwijde community van en voor fietsers. Ook hier kan je naast een plekje in de tuin regelmatig een slaapplaats in iemands huis scoren.

Voor wie liever buiten wil slapen, zijn er de bivakzones die de laatste jaren steeds talrijker geworden zijn. Een bivakzone is een plaats in de natuur waar je legaal mag kamperen, en zo een beetje het gevoel van wildkamperen kan ervaren. Het zijn heel basic overnachtingsplaatsen met een paar duidelijke basisregels die je dient te respecteren.

Of zoek naar een toplocatie voor je tent, camper of caravan op Campspace, een platform voor overnachtingen in de natuur. Voor een paar euro’s vind je er een plekje in iemands tuin, maar je kan er ook volledig ingerichte glampingtenten, boomhutten of ander originele slaapplaatsen vinden.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer