Met kleine kinderen op reis met de camper? Deze tips helpen je op weg

2 minuten leestijd

Niets zo fijn als je passie voor reizen met de camper kunnen delen met je jonge kroost. Maar bij die eerste ervaring komt heel wat kijken. Want hoe zorg je ervoor dat zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten van het uitje?

praktisch
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Campermerk Sunlight vroeg tips aan Aline Bock, professioneel snowboarder en moeder van een jonge tweeling. Voordat ze mama werd, kampeerden Aline en haar partner soms maandenlang met de camper. Nu doen ze dat met de kinderen in het sleeptouw.

1- Kies de juiste camper

Lees: een die geschikt en veilig is voor kinderen. Zo moeten de autostoelen uitgerust zijn van Isofix - wat betekent dat er kinderstoeltjes in bevestigd kunnen worden. “Voor ons was de vraag of we twee kinderzitjes naast elkaar konden plaatsen. Dat lukte met de Sunlight T68 Adventure Edition prima.” Met een extra kinderbed als optie tover je de bestuurderscabine om tot slaapruimte.

2- Organiseer meer

Wie graag spontaan reist, moet dat met kinderen mogelijk anders aanpakken. Aline liet haar route vaak afhangen van het weer - golven of sneeuw. Met haar kinderen als reisgezelschap voorziet ze meer structuur. Je denkt ook best meer na over wat je meeneemt en wat je met kinderen doet op een regenachtige dag.

3- Zoek de juiste campingplaats

Kies voor een veilig terrein, met voldoende schaduw en speelplaatsen. Nabijheid tot het strand is een plus, zeker als daar ondiepe toegang tot de zee is. Aline koestert mooie herinneringen aan een gezinsvriendelijke plek tussen Bordeaux en Biarritz. “Een dennenbos zorgde voor schaduw, een zegen gezien de temperaturen. En dankzij de locatie bij het strand, konden we autoritten vermijden.”

Is er op campings kinderanimatie aanwezig, dan geeft dat ouders de kans om zich te amuseren. “In Portugal vond ik een surfcamping waar getraind personeel voor de kinderen zorgt terwijl de ouders surfen.”

4- Vertraag

Verkort routes en splits langere reisdagen op. Een reis van twaalf uur is niet realistisch met kinderen, zelfs niet als ze onderweg kunnen slapen. Zorg voor voldoende afleiding - boeken, spelletjes, kinderliedjes en knuffels - en steek die weg op een plek waar je er gemakkelijk aankan, bijvoorbeeld het schoenenopbergvak.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer