Met liefde voor design

2 minuten leestijd

Premiumbouwer Carthago gaat met een grotendeels ongewijzigd programma modeljaar 2024 in. Het grote nieuws is te vinden in de introductie van de nieuwe c-tourer T/I 145 RB LE, die zowel als halfin-tegraal (T) als integraal (I) in de markt wordt gezet.

actua
  • Kamperen met de motorhome

Nieuwe c-tourer 145

Afhankelijk van de uitvoering en het basisvoertuig varieert de lengte van de nieuwe c-tourer T/I 145 RB LE van slechts 698 cm tot 718 cm. Daarmee is het nieuwe model zo'n 30 tot 50 centimeter compacter dan vergelijkbare campers. Dit vergemakkelijkt het weggedrag en vermindert het gewicht. Optioneel vervaardigd op de Fiat Ducato of de Mercedes-Benz Sprinter en uitgebreid met een AL-KO low frame chassis zijn de modellen ook verkrijgbaar met een toegestaan brutogewicht van 3,5 ton; je kan er dus rijden met een standaard rijbewijs. De bestuurderscabine van de Mercedes-Benz Sprinter is optioneel verkrijgbaar in Obsidian Black Metallic in plaats van de standaard Arctic White afwerking.

De in het oog springende herziene dynamische achterwand met gebogen hoekzuilen en opvallende achterlichten met C-Branding straalt kracht uit. De luxe badkamer van de Carthago c-tourer kan je in een handomdraai omvormen tot kleedkamer. Een ruime hoekkeuken en een comfortabele L-vormige zithoek met een extra individuele zitplaats maken de leefruimte compleet. Achterin vind je een ruime garage voor scooters, met daaronder een volwaardige dubbele vloer met veel opbergruimte. Het ‘Casablanca’ design is nu standaard en werdspeciaal ontwikkeld voor deze camper.

Superieur interieur

En dan… is er nog de exclusieve ‘Superior’ versie. Die doet haar naam echt eer aan met aan de buitenkant de typische Carthago full LED-koplampen voor dim- en grootlicht. Vanbinnen maakt de c-tourer I 145 RB LE superior indruk met de ‘nuovo’ stijlwereld. De doorlopende opbergkastkleppen in bicolor hoogglans ivoor en briljant essenhout vallen op in de woonkamer. De handgrepen van de kleppen zijn verzonken. De onderkant van de bovenkasten heeft een matte ivoren afwerking. Ook nieuw en een visuele blikvanger: het unieke designelement met akoestische paneellook op de achterwand van de badkamer en achter de zijbank in briljant essenhout met verticale, zwarte voegen.

www.carthago.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer