Net over de grens kamperen

3 minuten leestijd
De ideale locatie voor een weekendje weg of zelfs voor een weekje roadtrippen? Zoek het niet te ver, maar ga eens net over de grens kamperen in Luxemburg! Wij maakten de ideale route voor 3 à 4 dagen door het op één na kleinste land in Europa. Tekst en foto: Along the Road
reportage
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Esch-sur-Sûre

Start je roadtrip bij Esch-sur-sûre, meer bepaald bij het prachtige Belvedère de Burfelt, dat een mooi uitzicht biedt over het “Lac de la Haute-Sûre”. Dit makkelijk toegankelijk panorama, bereik je al na 300 meter wandelen vanaf de parkeerplaats en is ook de ideale plek om grotere wandeltochten te starten.Naast de mooie natuur is ook een stop in het dorp ‘Esch-sur-sûre’ absoluut de moeite waard. Het is er erg gezellig met mooie oude huisjes en bovenaan een kasteelruïne. Heel fijn om er even in te verdwalen en de sûre, die rond het dorp kronkelt, van bovenaf te aanschouwen.

Je eerste nacht(en) breng je door op één van de vele campings in de buurt of je kan op een kleine parking overnachten en de dag erna meteen in je wandelschoenen springen. Onze aanrader? Camping Berkel, een kindvriendelijke boerderijcamping! 

Vianden

Het schilderachtige Vianden is je volgende speld op de kaart. Het mooie kasteel van Vianden is indrukwekkend voor jong en oud. Deze keer geen ruïne, maar een ingericht kasteel waar je je even echt in de tijd van toen waant tijdens de rondleiding. Huur zeker ook de audiogids tijdens je bezoek, zo kom je meer te weten over het gebouw en zijn geschiedenis 

Slapen doe je beneden in het dorp. Hier heb je mooie camperplaatsen met voorzieningen. Van hier kan je te voet Vianden verkennen en met de stoeltjeslift naar het kasteel!

Müllerthal

Je zet je mini-roadtrip verder en komt langs mooie wouden en een niet over te slaan ruïne aan in Müllerthal. Als een regio de bijnaam “klein Zwitserland” draagt, moet je er gewoon even stoppen. Je zal die stelling alleen maar kunnen beamen! Met 112 km aan trails langs rotswanden, een waterval, en prachtige ongerepte natuur is dit het paradijs voor wandelaars. En voor kampeerliefhebbers? Ook voor hen is dit de ideale omgeving! Campings vind je er makkelijk, en er is voldoende parkeergelegenheid waar je kan staan om korte wandelingen aan te vatten. Voor elk wat wils! 

Benieuwd welke ruïne je op de weg naar Müllerthal kan bezichtigen? Daarmee doelden we op het kasteel van Beaufort! Een imposant bouwwerk uit de Middeleeuwen dat je kan bezoeken. Het kasteel heeft zelfs zijn eigen likeur, en die kan je er natuurlijk ook proeven. ;-) 

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer