Nieuwe camperplaatsen in Vlaanderen

5 minuten leestijd

Reizen met de camper zit in de lift. Dat merken we ook aan het aantal nieuwe camperplaatsen. Naast steden en gemeenten zien we ook steeds vaker privé-initiatieven. Wij selecteerden vier leuke plaatsen die zeker een nachtje of meer verdienen.

actua
 • Kamperen met de motorhome

Camperplaats Anzegem

Anzegem komt met een nieuwe kampeerautoterrein tegemoet aan de stijgende vraag naar kampeerauto’s en het tekort aan camperplaatsen. Dit met de steun van Westtoer en de provincie West-Vlaanderen. Het terrein ligt langs het wandelnetwerk en aan de startplaats van de Zachte Ring, een fietsroute van 29 kilometer langs de toeristische troeven van Anzegem.

 • Waar? Kampeerautoterrein Vital Moreelsplein, Vital Moreelsplein, Anzegem, toerisme@anzegem.be
 • Tarieven & voorzieningen: 5 plaatsen, gratis toegang, maximum 72 uur. Honden toegelaten. Tanken vers water € 1 voor 40 l, stroom € 1 per 2 kWh, lozen van toilet en vuilwatertank gratis. Binnen een straal van 3 km vind je een bakker, een supermarkt en lekkere adresjes voor een hapje en een drankje.
 • Doen in Dentergem en omgeving!
  • Het fietsnetwerk Literaire Lus is een toeristisch-literaire fietsroute die het Lijsternest van Stijn Streuvels (Anzegem), het André Demedtshuis (Wielsbeke) en het René De Clercqmuseum (Deerlijk) met elkaar verbindt. De lus van 43 kilometer loopt langs het literaire erfgoed en de mooie landschappen die deze gemeenten rijk zijn.
  • Ga mee op avontuur met Blob en zijn vriendje Bo de boomklever tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht op de Tiegemberg in Anzegem. Je combineert natuur en plezier tijdens een zoektocht van ongeveer 2,7 km voor groot en klein. De Blob zoektocht is geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
  • Een fikse wandeling combineren met een ludieke picknick? Bij Achiel en Hector kan het. Voel je tijdens een van de wandelroutes de honger opkomen? Bel hen dan op en geef je door bij welk wandelknooppunt je staat. Ze brengen de picknickbox tot bij je knooppunt. Of je gaat je pakket bij hen ophalen. 

www.anzegem.be/kampeerautoterrein

Camperplaats Leopoldsburg

Liefhebbers van water moeten zeker halt houden op deze plek. De 20 ruime plaatsen liggen aan een idyllische visvijver en ook het Albertkanaal ligt vlakbij. Er zijn tal van voorzieningen aanwezig. Je kan er een hapje eten en het dorp ligt op wandel- en fietsafstand. Bezoekers waarderen ook de vriendelijke en behulpzame uitbaters. Ideaal dus voor een dagje Limburg.

 • Waar? Camperplaats De Lido, Kampagnestraat, Leopoldsburg, info@diart.be
 • Tarieven & voorzieningen: € 15 per nacht voor twee personen, inclusief toeristenbelasting. Jaarrond open, lozen van cassettetoilet en afvalwatertank gratis, stroom en tanken van vers water tegen betaling. Het terrein is verhard. Centrum ligt op 5 km.
 • Doen in Leopoldsburg en omgeving!
  • De Bevrijdingsroute is bewegwijzerd met witte bordjes en blauwe opdruk, met een fietslogo en de woorden ‘Bevrijdingsroute 24,5 km’. De brochure is te verkrijgen bij de toeristische dienst van Leopoldsburg.
  • De WO I-route is een interactieve wandeling met iPad langs militaire en gemeentelijke herinneringsplaatsen. Kapitein Goegemikt neemt jou en je familie mee voor een opwindende en grappige speurtocht. Op verschillende plaatsen wordt gestopt en verschijnt een video, een audiofragment of een slideshow met foto’s.
  • Het museum van het Kamp van Beverlo is ondergebracht in het oude militaire hospitaal. Een merkwaardig gebouw dat vroeger de langste gang van België bezat (850 m). In de verschillende voormalige ziekenboegen wordt de hele geschiedenis van het militaire kamp Beverlo en zijn gemeente Leopoldsburg uit de doeken gedaan.

www.leopoldsburg.be

Camperplaats Tielt 

Met de camper logeren op een actieve boerderij? Het kan bij Patrick De Poorter. Naast de unieke vergezichten en prachtige zonsondergangen, geniet je er van de sfeer van een gemengd landbouwbedrijf. Ideaal om ook met kinderen halt te houden. De ruime plaatsen liggen aan de zuidwestkant van de boerderij. Het centrum van Tielt bevindt zich op wandel- en fietsafstand.

 • Tarieven & voorzieningen: 9 verharde plaatsen van 70 m², 6A-stroom, water lozen, chemisch toilet lozen, tanken vers water, afvalcontainer. Een camperplaats kost € 15 per nacht, maximum 72 uur. Ook honden zijn welkom, aan de leiband.
 • Doen in Tielt en omgeving!
  • In Tielt ben je aan het juiste adres om zalig te genieten van rust. En van net dat tikkeltje meer. De ligging van Tielt is alvast een troef: pal in het midden van de driehoek Gent-Kortrijk-Brugge is Tielt een uitnodigend provinciestadje in West-Vlaanderen, dicht bij de grens met Oost-Vlaanderen.
  • Expeditie Bulskampveld bestaat uit vijf expedities of avontuurlijke wandellusjes in de prachtige bossen van het Landschapspark Bulskampveld. De Expedities dagen klein en groot uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk aan speelnatuur, een hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten.
  • In het noorden van Egem werd in 1973 een metalen televisiemast (305 m hoogte) opgericht. De tv-antenne, de buis bovenop de constructie, werd in 2008 vernieuwd en heeft een hoogte van 20 meter. 

www.tielt.be

Camperplaats Kinrooi 

Deze camperplaats is gelegen in het uiterste noordoostelijke puntje van België, aan de Maasplassen. Het is de perfecte uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen door de prachtige natuur, maar ook voor een stadsbezoek aan het witte stadje Thorn, Roermond of Maaseik. Op wandelafstand is er een hoevewinkel, supermarkt en bakker. Reserveren is niet verplicht, wel aangeraden. Zo ben je zeker van een mooi plekje.

 • Waar? Camperplaats Kessenich, Kessenicherweg 34, Kessenich, kris.camperplaatskessenich@hotmail.com
 • Tarieven & voorzieningen: € 15 per nacht voor twee personen, inclusief belastingen. Open van 1 mei tot 31 augustus. Gratis voorzieningen zoals lozen van cassettetoilet en afvalwater, tanken vers water, stroom, wifi en vuilnisbakken. Honden toegelaten. Er zijn 10 plaatsen van 12 m lang. Het centrum bevindt zich op 3 km.
 • Doen in Kinrooi en omgeving!
  • Kinrooi bezit een van de grootste binnenjachthavens van Europa. De jachthaven telt liefst 1.000 ligplaatsen voor zeilboten en motorjachten tot 35 meter lang. Zonnekloppers relaxen op het aangelegde dagstrand aan de Steenberg. De grote Maasplassen en de nieuwe dijk rondom het Bastion zijn een droomlocatie voor vissers.
  • Het landelijke Kinrooi bestaat uit vijf kerkdorpen: Geistingen, Kessenich, Kinrooi, Molenbeersel en Ophoven. De gemeente is rijk aan opmerkelijke monumenten zoals kasteel Borgitter, het Slichtenhof en drie maalvaardige molens: de Keijersmolen, Zorgvlietmolen en Lemmensmolen.
  • In Kessenich geniet je van de fauna en flora in en rond het Vijverbroek. Misschien spot je wel een buizerd, een zilverreiger of een bever. In Koningssteen-Kollegreend wandel je over het knuppelpad naar de vogelkijkhut. Kijk uit voor de konikpaarden of de gallowayrunderen onderweg.

www.toerismekinrooi.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer