Nooit meer grijs water lozen dankzij deze slimme tank

1 minuut leestijd

De vuilwatertank ledigen, veel kampeerders hebben er een gloeiende rothekel aan. Een Smarttank maakt komaf met dit vervelende taakje.

accessoire
  • Kamperen

Koffiegruis, shampoo, tandpasta, zeep: pas wanneer je gaat kamperen, besef je hoeveel troep er door het afvoerputje verdwijnt. Want als plichtbewuste camper- of caravanbewoner kieper je dat zogenaamde grijze water natuurlijk niet tussen de bloemperkjes op de camping, maar wel in de daarvoor bestemde loosplaats. Wellicht is het de meest voorkomende ruzie in elke thuis op wielen - wiens beurt het is om de vuilwatertank leeg te maken.

De Smarttank is een - je raadt het nooit - slimme tank die beweert komaf te maken met dat euvel. De tank bestaat uit twee reservoirs. De eerste reservoir vangt het vuile water op en voert het via een ecofilter af naar het tweede. Twee zeeffilters zuiveren het afvalwater nogmaals, waarna het helemaal schoon via een overloopkraan geleidelijk naar de bodem kan lopen. Opgeruimd staat netjes. Het resterende afvalwater in de Smarttank dien je slechts één keer per vakantie te ledigen.

Een Smarttank kost 59,95 euro. In die prijs zit één filterset ter waarde van 19,95 euro, die je best jaarlijks vervangt. Een klein prijsje om een heleboel gekrakeel te vermijden, lijkt ons.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer