Onmisbare tips voor je trip naar het Verenigd Koninkrijk

3 minuten leestijd

Palmbomen, helderblauwe zeewater en parelwitte stranden: dat klinkt als een vakantie op en tropisch eiland, toch? Eiland wel, exotisch niet: this is England. Dus neem je voor deze eilandvakantie best ook een water- en windproof jas en wellies mee in je bagage.

Met  de camper naar Zuidwest-Engeland: je verwacht misschien een grijs, koud en nat land met oubollige dorpjes en kneuterige, traditionele mensen…Nee dus, quite the contrary.

Hoewel de Britten nog steeds vasthouden aan hun oude tradities, zijn ze ook ongelooflijk gastvrij, open en behulpzaam. Het landschap verandert van lieflijk en idyllisch plots in ruw, ongeremd en onaards mooi. En de regen? Die beperkte zich op onze trip tot een paar druppels nu en dan. Toch vraagt een uitstapje naar het eiland wel wat voorbereiding, zeker als je reist met een camper én een hond.

Doe als een Brit

Four seasons in one day

Een echte Brit gaat op stap, regardless the weather. Hoewel wij amper regen hadden op onze trip, kan je in dit stukje van de wereld ook wel eens een week pouring rain verwachten. En ijzige wind. Wanneer de wind wegvalt, waan je je plots weer op een tropisch eiland. Het handigst is dus een jas die zich makkelijk aanpast aan de weersomstandigheden, zoals de Visby 3 in 1 jas van Fjällräven. Verkrijgbaar in 3 kleuren.

Do as the royals do

Elke Brit heeft een paar rubberlaarzen. Wellington boots of wellies zijn vernoemd naar Arthur Wellesley, de eerste hertog van Wellington. Ze zijn een must op je trip. De natuurgebieden zijn vaak zompig en soms zak je tot je knieën in de modder. Zelfs de Britse Royals banjeren door de velden in hun stijlvolle Hunter laarzen.

An authentic taste of Britain

Een gratis overnachting en daarbij een gezellig etentje in een knusse pub, een winkelmand vol boerderijproducten of een krat met prijswinnende Engelse wijn?  Dat is helemaal het idee achter Brit Stops. Je koopt de campergids aan, mét gratis toegang tot de gebruiksvriendelijke app, plakt de sticker op de camper en je bent klaar voor je gratis overnachting.  De Britse hosts zijn dan ook nog eens hartelijk en gastvrij en vertellen je graag hun tips voor tripjes in de omgeving. Win-win!

Wildlife spotting

De ongerepte Britse natuur trakteert je vaak ook op onverwachtse ontmoetingen met wilde dieren. Al lijkt die zeehond van ver eerder op een verdwaalde vuilniszak en blijven de darmoorpony’s liever op een veilige afstand. Een Britse natuurliefhebber gaat dan ook niet op pad zonder een compacte verrekijker.  De lichtgewicht Bynolyt Voyager zorgt ervoor dat geen dier nog ongemerkt voorbij glipt.

Wat moet je weten?

1. Sinds Brexit kan je het Verenigd Koninkrijk niet meer inreizen met een Belgische identiteitskaart.  Je reist met een paspoort dat geldig moet zijn tot en met de dag van je terugreis.  Verblijf je minder dan 6 maanden, dan heb je als burger van de Europese Unie geen visum nodig.

2. Je European Health Insurance Card (EHIC) is nog steeds geldig in het Verenigd Koninklijk.  Je kan ze bij onverwachtse medische kosten dus nog steeds gebruiken. Zo krijg je dezelfde gezondheidszorg als de Britse inwoners. Let op: dit geldt niet in privéklinieken.

3. Ook voor je hond gelden er enkele regels bij het binnenkomen in het Verenigd Koninkrijk.  Zo heb je een Europees dierenpaspoort nodig, een microchip en moet je hond op de juiste tijdstippen gevaccineerd zijn tegen rabiës en ontwormd worden.

Meer informatie vind je op de officiële website van de Britse overheid: bit.ly/metdehondnaarengeland

4. In het Verenigd Koninkrijk rijden ze links, maar aanpassen is vrij gemakkelijk .Wat iets lastiger is: de snelheidsaanduidingen worden niet aangegeven in kilometer per uur, maar in miles per hour.  Wil je niet tegen de lamp lopen, plak dan een briefje vlak naast je snelheidsmeter met de correcte omzetting.

5. Hoewel je in Engeland een reisstekker nodig hebt wanneer je verblijft in hotels of B&B’s, kan je op campings gewoon je blauwe CEE-stekker gebruiken.

 

Lees de volledige reportage over de campertrip naar Cornwall in Pasar Camper & Kamperen van juni 2023.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer