Op deze campings en camperplaatsen vertoeven we het liefst

3 minuten leestijd

Zo’n 20.000 camperliefhebbers uit heel Europa stemden op hun favoriete camperlocaties in zes landen, waaronder België. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door Campercontact, een online platform dat 40.000 camperlocaties in 58 landen verzamelt.

actua
  • Kamperen met de motorhome

De camper is bezig aan een fikse opmars in Europa. Uit een recente bevraging van Campercontact blijkt dat camperaars vooral houden van het gevoel van vrijheid (36%) en de mogelijkheid om er in het wilde weg op uit te trekken (25%). Frankrijk (45%) en Duitsland (38%) gelden als de populairste bestemmingen. Elk jaar verkiest Campercontact de beste camperlocaties in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Dit jaar waren er drie categorieën: camping, camperplaats en - voor het eerst - duurzaamheid.

Camping van het jaar 2023

Van de bevraagde gebruikers van Campercontact opteert 28 procent voor een verblijf op een camping, vooral omwille van de faciliteiten. In België ging de prijs voor beste camping naar Biej Bokke in het Limburgse Kinrooi. Gebruikers prezen de gastvrijheid van de vriendelijke eigenaars, het kraaknette verwarmde toiletgebouw, de locatie vlakbij knooppunten en het assortiment aan lokale producten.

In andere landen wonnen Dorpscamping Gemert (Nederland), Mosel Camping Bernkastel (Duitsland), Camping Porte des Vosges (Frankrijk), Camping Euro 92 (Italië) en Camping Las Arenas (Spanje).

Camperplaats van het jaar 2023

Iets meer dan de helft (52%) van de ondervraagden verkiest een camperplaats. Net omwille van het gebrek aan faciliteiten - zij houden net van het kleinschalige en rooien het graag met basisvoorzieningen. In België staat Camperhoeve De Bonterie hoog aangeschreven, het won ook twee jaar geleden al een award. Bezoekers zijn te spreken over de aanwezigheid van een winkeltje met streekproducten, de speelmogelijkheden voor kinderen, het dorpscafé op wandelafstand en de verharde staanplaatsen - een godsgeschenk bij regenweer.

In andere landen wonnen Camperplaats Stoutenburght (Nederland), Schneider Baggersee (Duitsland), Aire de Camping-Car Sainte Claire (Frankrijk), La Cantina del Vino Barga (Italië) en Camperstop Alegria (Spanje).

Duurzaamheid 2023

Duurzaamheid staat alsmaar hoger op het verlanglijstje van heel wat camperaars. 58 procent van de ondervraagden geeft aan daarmee rekening te houden bij de keuze van een camperlocatie. Veel van hen gebruiken zonnepanelen en scheiden afval, campings en campingplaatsen spelen daarop in. Vandaar dat Campercontact deze categorie in het leven riep. In België won ‘t Hof Bellewaerde in Ieper de eerste editie. De kleinschalige camping ligt op een rustige locatie in het groen, aan het einde van een doodlopende straat.

In andere landen wonnen Camperplaats De Weitens (Nederland), Naturpark-Camping Prinzenholz (Duitsland), Ferme Sinsac (Frankrijk), Camping Schartner Alm (Italië) en La Fabrica Dolores (Spanje).

Campercontact PRO via Pasar

Campercontact verzamelt niet enkel 40.000 locaties in 58 landen, het is ook een gemeenschap van meer dan een miljoen gebruikers die allemaal dezelfde passie delen.

Met de app kan je bladeren door de campings en camperplekken en de recensies van gebruikers lezen. Sommige functies zitten enkel in Campercontact PRO. Met de betalende versie van Campercontact zoek en filter je uitgebreid in de locaties, gebruik je de app offline, sla je je favoriete camperlocaties op en ben je gevrijwaard van reclame. Bovendien krijg je korting op de routes van Campercontact.

Leden van Pasar kunnen de app voor slechts €6,95 kopen. Hier lees je hoe je dat doet.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer