Rapido toont zijn 60 jaar vakmanschap

2 minuten leestijd
Rapido viert zijn zestigste verjaardag in stijl. De Franse fabrikant brengt zes verjaardagsmodellen op de markt in drie categorieën: de halfintegraalserie 6F, de integraalserie 80dF en de Distinction, het neusje van de zalm.
actua
  • Kamperen met de motorhome
  • Kamperen

Verjaardagscadeautjes

Kiezen tussen de verschillende indelingen van deze nieuwe modellen is makkelijk. Je hoeft enkel te beslissen of je voor een twinbed of voor een centraal bed gaat. Ieder model heeft een gescheiden badkamer en een face à face-zithoek. En omdat het om verjaardagsmodellen gaat, mag je rekenen op nog enkele extraatjes. Zo krijg je een Truma EH-verwarming op gas of elektriciteit, 16” aluminium velgen, een verwarmde afvalwatertank, badkamers in luxueuze afwerking, een bijzonder interieur, …

Smalle C-serie

Met de nieuwe C50 (569 cm, Fiat Ducato 140 pk) heeft de Rapido C-reeks er een nieuwe indeling bij. Deze halfintegraal met smalle buitenbreedte heeft achteraan een vrijstaand bed van 140 bij 190 cm. Het voeteinde is inklapbaar om makkelijker aan de garage te kunnen. Het bed zelf is met elektrische bediening 20 cm in de hoogte verstelbaar. Je beschikt daarnaast ook over een badkamer met een draaiwand, een 140 l compressorkoelkast en een ruime garage.

Ruime halfintegralen

Ook in de serie 6F komen er nieuwe indelingen bij. Deze halfintegralen op breedspoor Fiat-chassis zijn met een buitenlengte van 749 cm bijzonder ruim. Je hebt de keuze uit een twinbed van 85 bij 205 cm (666F) en een vrijstaand bed van 160 bij 196 cm (696F). Verder is de indeling identiek gebleven, met een gescheiden badkamer en een face à face-zithoek. Het elektrisch bedienbare paviljoenbed is optioneel. Kies je liever voor een integraal? Dat kan, want beide indelingen zijn ook verkrijgbaar als integraal op een Al-Ko-chassis met dubbele bodem.

Nieuwe indeling met rondzit

Rapido pakt ook uit met een bijzondere indeling voor haar integraalcampers. Zo is de 854F slechts 670 cm lang en vind je er achteraan een volwaardige rondzit waar tot zeven personen kunnen plaatsnemen. Die rondzit kan je ombouwen tot een bed. Boven de stuurcabine is nog een extra hefbed en optioneel kan je een elektrisch paviljoenbed laten installeren. Zo kunnen er makkelijk zes mensen in de camper slapen. Goed voor flexibel reisplezier met veel gezelschap aan boord!

In deze reeks lanceert Rapido ook de 855F (679 cm). Deze integraal heeft een traditionele indeling met een twinbed, een badkamer en een maxisalon.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer