Robeta denkt out of the box

2 minuten leestijd

Het Sloveense Robeta is aan een stevige opmars bezig in Europa.

actua
  • Kamperen met de motorhome

Voor komend seizoen is het uitkijken naar de Dyonisus en de Adonis, een zeer compacte buscamper op Mercedes-Benz Sprinter met een buitenlengte van slechts 593 cm en 190 pk onder de motorkap. Heel wat veiligheids- en assistentiesystemen zoals Blind Spot en 360-gradencamera zijn aanwezig.

Om meer slaapcomfort te creëren in het dwarsbed voorziet Robeta twee uitstekende nissen. De zithoek is bijzonder: in de plaats van een tweepersoonsbank uit één geheel kiest Robeta voor twee op zichzelf staande captain chairs die uitgerust zijn met een schuifmechanisme. De tafel is niet verankerd aan de muur, waardoor ze makkelijk aan te passen is naar de zitconfiguratie.. Op technisch vlak krijg je een 100 Ah Lion batterij, een 230W zonnepaneel, elektrische bediening van afval- en drinkwatertank en een digitaal display voor de bediening van alle elektrische toestellen.

Verkrijgbaar op Fiat Ducato of Citroën Jumper is de nieuwe Dionysus, met zijn voertuiglengte van slechts 541 cm, een zeer compacte buscamper. Ook hier slaagt Robeta erin om met een herdacht concept uit te pakken. In plaats van de klassieke langsbank is er een handige ladekast gemaakt. Je zit hier dus enkel in de twee voorste draaibare cabinestoelen.

Een tafelblad – dat boven de ladekast schuift wanneer je het niet gebruikt – ontbreekt niet. Het is ook voorzien van een verlengstuk voor de persoon in de passagiersstoel. Achteraan heb je een grote face à face-zithoek die je in een handomdraai omvormt tot een dwarsbed. Gewoon de rugkussens neerklappen en je kan slapen. In totaal kan je hier met zes personen plaatsnemen.

www.robeta.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer