Robeta Schumacher Edition: jacht voor landrotten

2 minuten leestijd

Met de Schumacher Edition, een luxecamper ontwikkeld in samenwerking met ex-F1-racer Ralf Schumacher, lanceert Robeta een “jacht op wielen”.

actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Een revolutie in het kamperen, zo bestempelt Ralf Schumacher de camper. De voormalige racer, broer van de bekendere F1-kampioen Michael, is zelf een liefhebber van natuur, buitensporten en kamperen. Hij sloeg de handen in mekaar met Robeta, een Sloveense fabrikant van campers. Resultaat: een “jacht op wielen.” Robeta en Schumacher lieten zich namelijk inspireren door het design en interieur van jachten en rusten de camper uit met de laatste elektronische snufjes. Het bedrijf consulteerde ook een bouwer van jachten.

Zo pronkt de keuken met inductiekookplaten, een afwasmachine en een wijnkoelkast - op jachten is zo’n luxe gebruikelijk, in campers eerder uitzonderlijk. De Schumacher Edition bevat ook geen klassiek bed, wel een pop-upbed dat, eens uitgeklapt, aan vier stalen kabels bengelt - een systeem dat veel ruimtewinst oplevert. De badkamer verwacht je, volgens de producent, “eerder in een vijfsterrenhotel.” Denk bijvoorbeeld aan een grote verlichte spiegel.

De 7,36 meter lange Robeta Schumacher Edition is gebouwd op een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving. Luidens de fabrikant staat de camper garant voor 14 dagen zelfredzaamheid. Zo lang kan je dus de wildernis intrekken zonder onderweg elektriciteit te tappen. Of de Schumacher Edition ook op een F1-circuit uit de voeten kan, liet Robeta niet weten.

De camper staat nog niet tussen de modellen op de website van Robeta.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer