Slimme snufjes voor meer ruimte

3 minuten leestijd

Wegens leveringsproblemen bij Fiat was hij even van het toneel verdwenen, maar nu is de X-reeks van Challenger weer helemaal terug. Er komt met de X250 zelfs een extra model bij.

actua
  • Kamperen met de motorhome

Dankzij zijn afmetingen en uitstraling lijkt de Challenger X250 (636 cm) op een buscamper, maar het is eigenlijk een slanke halfintegraal. De opbouw heeft een slanke breedte van 210 cm. De X250 heeft een modern, opvallend design met zwart-wittelementen en rode rallystrepen. Achterin hebben de ontwerpers een speciale functie ontwikkeld: de grote kledingkast boven de achterste opbergruimte kan met behulp van een elektrisch hefsysteem naar de vloer worden verlaagd, waardoor het een inloopkast wordt. De kledingkast biedt ook meerdere vakken en laden voor extra opbergruimte.

De keuken in de Challenger X250 bevindt zich tussen de achterste opbergruimte en de opbouwdeur aan de passagierszijde. Naast een tweepits kookplaat en een gootsteen is er voldoende werkruimte. Een 150-liter compressor-koelkast vervolledigt de camperkeuken. Tegenover de keuken ligt de sanitaire ruimte met een ruime douchecabine, waarvan de wastafelwand draaibaar is over het cassettetoilet.

De zithoek en het hefbed in de X250 zijn hetzelfde als bij het vorige model X150. De lengtebanken en gedraaide stoelen in de cabine bieden plaats aan zes tot zeven personen rondom een grote tafel. Voor het rijden kunnen de banken worden omgebouwd tot afzonderlijke stoelen met veiligheidsgordels en Isofix-systeem, zodat er maximaal vier personen kunnen meerijden. De omgebouwde zithoek geeft een slaapoppervlak van 195 bij 117/160 cm, het elektrisch bedienbaar paviljoenbed is 187 bij 140 cm ruim.

Serie S

Bijna 20 jaar na zijn laatste verschijning maakt de Renault Master zijn terugkeer in het aanbod van campers van Challenger en vervangt de Ford Transit in deze reeks. De twee bestaande S-modellen worden behouden voor het seizoen 2023/2024, maar vanwege het nieuwe chassis is hun lengte aangepast. De S 194 (dwarsbed boven garage) is niet langer 5,99 m lang, maar 6,25 m, terwijl de S 217 (twee eenpersoonsbedden boven garage) groeit van 6,59 m naar 6,69 m. De breedte (2,10 m) en hoogte (2,75 m) blijven echter ongewijzigd.

De langere S 194 heeft ook extra functionaliteit gekregen. De toegang tot het bed is nu gemakkelijker gemaakt door een slim systeem van inklapbare traptreden. Het trapje schuift tussen de keuken en de badkamer als je in of uit het bed wil. Omgekeerd kan het worden opgeborgen onder het bed als het niet meer nodig is. Het trapsysteem kan ook worden ingeklapt tegen de kledingkast als het bed omhoog werd geklapt. Op deze manier kan je gemakkelijker toegang krijgen tot de opbergruimte aan het voeteneinde van het bed (inclusief een kledingkast) en het interne toegangsluik van de garage.

Verder biedt de S 194 nog steeds een grote interieurflexibiliteit. De badkamer heeft een wand die op een draaibare as is gemonteerd, waardoor naar keuze een toiletruimte of een douche kan worden gecreëerd. De zithoek biedt nog steeds 4 echte zitplaatsen, of zelfs 5 als je de kleine zijstoel meetelt. De langwerpige keuken is uitgerust met een 87 liter koelkast, opbergruimte, een roestvrijstalen gootsteen met een mooie kraan, twee kookplaten en een klein inklapbaar tafeltje.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer