Camping in de kijker: glamperen tussen paarden, geiten en moestuin

2 minuten leestijd
Op de glamping van Kijkboerderij De Pierlapont in Loppem beleef je de totale vrijheid en kan je samen herinneringen maken rond het kampvuur.
reportage
  • Kamperen

Kijkboerderij De Pierlapont in Loppem is een kinderparadijs. De speelschuur is ingericht als klauter- en ontdekkingsplek. Naast het terras is een speelplein met zandbak. Je hebt er ook het Pierlapad, een 1,5 kilometer lange ontdekkingswandeling langs de dieren en de akkers van de boerderij. En dan moeten we het natuurlijk nog hebben over het hoevecafé waar je zowat alle soorten ijsjes en drankjes kan krijgen.

Overdekt terras

Tussen de paardenweide, de geitenweide en de moestuin werd een glampingzone ingericht. Hier staan zes compleet ingerichte luxetenten voor de boerderijvakantie van je leven. De tenten zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen. Elke tent is geschikt voor maximaal zes personen. Binnen is een ruime leefruimte met keuken en daarachter bevinden zich de ingebouwde slaapkamers. Het terras vooraan is overdekt. Naast de tent is een primitieve douche ingericht met warm, stromend water. Het gebruik van hout voor de barbecue en de kachel is gratis. De tenten worden via BoerenBed verhuurd.

Warm onthaal

De kinderen kunnen deelnemen aan de boerderijactiviteiten, zoals het voederen van de dieren. “Wij komen amper de boerderij af”, zegt een Nederlandse familie die hier al vier jaar op rij komt, telkens voor een week. Het warme onthaal op de Kijkboerderij zit daar ongetwijfeld ook voor iets tussen. De zaakvoerders willen hun gasten een verblijf aanbieden zoals zij dat als kind zelf mochten meemaken: de vrijheid van het leven ‘op de buiten’.

Honesty bar

’s Avonds kunnen de glampinggasten samenkomen rond het kampvuur. Zo ontstaan banden voor het leven. In de honesty bar ligt een notitieboekje per tent. De gasten schrijven er hun aankopen in op en rekenen na het verblijf af. Ze vinden er hoeve-ijs, verse melk, eieren van vrije uitloop, zuiveldesserts, frisdranken, streekbieren, wijn en koffie.

  • De glamping wordt verhuurd vanaf maart tot het einde van de herfstvakantie.
  • Zeedijkweg 23, Loppem (Zedelgem)
  • www.pierlapont.be 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer