Slow Travel met de oldtimer camperbussen van Wildeweg

2 minuten leestijd
Op roadtrip door Europa. Het spreekt tot de verbeelding, met de tot campers omgebouwde busjes van Wildeweg kan het ook.
actua
  • Kamperen met de motorhome

In 1986 bouwde Mercedes zijn 508D. De busjes waren bedoeld voor het Duitse en Nederlandse leger, maar door de val van de Muur in 1989 verloren ze hun nut. Een 390 exemplaren van de  oerdegelijke en stevige busjes werden verbouwd tot brandweerambulance, maar ook dat liedje duurde niet lang. Resultaat: veel van die busjes kwijnden weg in loodsen. Tot ze een hype werden in Nederland, te vergelijken met de VW-busjes hype bij ons.

Lore en Johannes van Wildeweg waren op slag verliefd en verbouwden drie bussen tot campers. Huisjes op wielen, zeg maar. Twee ervan, Ayub en Pablo, komen uit de rood-witte reeks die tot brandweerambulance werden verbouwd. Ondertussen kwam Selma erbij. Elke camper is ingericht om langdurig mee op vakantie te gaan. Met een zonnepaneel, een batterij en een drinkwatertank kan je er ook mee off grid gaan. De busjes nodigen uit tot ‘slow travel’, in alle rust herbronnen en cruisen op landelijke wegen.

Wildeweg verhuurt de campers in het laagseizoen voor minimum drie dagen en in het hoogseizoen voor minimum vijf dagen. Je vindt in elke camper een boekenkast vol reistips. Je moet minimum 25 jaar zijn en vijf jaar je rijbewijs B hebben om met de busjes te mogen rijden. In het laagseizoen betaal je 95 euro/dag, in het hoogseizoen 120 euro/dag.

“Het is ons doel de verwachtingen van onze huurders elke keer te overtreffen”, lezen we op de website van Wildeweg. Aan de reacties te zien, slagen ze daar ook glansrijk in.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer