Tijdreis door de kampeergeschiedenis

2 minuten leestijd
Wie heeft zich ooit afgevraagd hoe de eerste katoenen tentjes of caravans uit de jaren 60 eruitzagen? Ontdek het in Camping Outdoor Museum, het eerste kampeermuseum in Europa.
actua
  • Kamperen

Vakantie betekent voor veel mensen: kamperen. Of je nu met de caravan naar de Belgische kust trekt of je tent opslaat aan een Frans bergmeer, kamperen is altijd even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress. Ook – of zeker – in Scandinavië zijn ze er gek op. Het is dan ook geen verrassing dat het allereerste kampeermuseum van Europa in Denemarken ligt.

In het gloednieuwe Camping Outdoor Museum kan je een tijdreis maken door de geschiedenis van het Deense kampeerleven, van de eerste katoenen tentjes tot de prachtige retrocaravans uit de jaren zestig. Haal herinneringen op aan je eigen outdooravonturen of laat je inspireren voor een volgende ver weg of dichtbij kampeertrip.

Het museum is onderdeel van kasteel Egeskov, één van de best bewaarde waterburchten van Europa. Het kasteel ligt op het eiland Funen, in het midden van Denemarken, en is met haar speelbos, speeltuinen, oldtimermuseum en tal van andere attracties een populaire toeristische trekpleister voor jong en oud.

Leuk om te weten: het museum is een initiatief van de Deense graaf Michael en zijn vrouw prinses Alexandra. Zij wonen in het kasteel en zijn allebei grote natuurliefhebbers. Samen met de Deense Camping Unie hebben ze hun schouders gezet onder het Camping Outdoor Museum.

P.S. Onlangs schreven we over de Margrietroute, een roadtrip doorheen Denemarken.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer