Uitgetest: de Helinox Chair One Mini, ideale stoel voor kleine kampeerders

2 minuten leestijd

De perfecte kampeerstoel voor peuters en kleuters? Zoek niet langer: de Helinox Chair One Mini heeft het allemaal. Reporter Lien is grote fan.

accessoire
  • Kamperen

Toen mijn vriend en ik voor het eerst op fietskampeertocht gingen, hadden we geen stoeltjes mee. Zitten, eten en uitrusten, dat zouden we wel gewoon op de grond doen. Tot we op een camping een andere fietsreiziger voor zijn tent in een stoeltje zagen zitten. Een stoeltje dat er compact, licht van gewicht én ontzettend comfortabel uitzag. We mochten eens plaatsnemen en waren meteen verkocht. Het jaar nadien bonden we allebei een gloednieuwe Helinox Chair One op onze bagagedrager, en sindsdien zijn we nooit meer op fietsvakantie vertrokken zonder.

‘Een van de beste investeringen’, horen we onszelf vaak zeggen tegen vrienden die nieuwsgierig zijn naar ons kampeermateriaal. Toen we op zoek gingen naar een kampeerstoeltje voor onze oudste zoon – want intussen zijn er naast fietsreiservaring ook twee kinderen bij gekomen – moesten we niet lang nadenken. Helinox, gespecialiseerd in lichtgewicht ‘outdoor gear’, heeft speciaal voor kleine kampeerders een kleinere uitvoering van de Chair One.

De Chair One Mini heeft een iets lagere zithoogte en een kleinere zitopppervlakte, maar verder wél alle troeven die van de Chair One zo’n fantastisch ontwerp maken. Hij is ultralicht (een halve kilogram, dankzij een vederlicht maar ijzersterk aluminium frame), supercompact (opgevouwen en ingepakt meet het pakketje slechts 26 x 10 x 8 cm) en geweldig comfortabel.

Dat laatste merkten we meteen toen we het stoeltje aan onze zoon presenteerden: hij zette zich neer en kwam er niet meer uit. Tijdens onze laatste fietskampeervakantie haalden we het stoeltje boven tijdens elke lunchstop of rustpauze. Het is zo snel en eenvoudig in elkaar gezet dat het bijna een schande is om het in je fietszak te laten zitten. ’s Avonds voor de tent stonden er steevast drie Helinoxen rond het picknickdeken.

Goedkoop zijn ze niet: in de webshop van Helinix betaal je 79,95 euro voor een exemplaar. Maar wees gerust: net zoals zijn grote broer kan de Chair One Mini tegen een stootje. Het stoeltje heeft een maximale belasting van 90 kilogram: er kunnen dus gerust ook oudere kampeerders - met smalle billen- in neerploffen.

Te koop op www.helinox.eu en in verschillende outdoorwinkels

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer