10 dingen om te doen in de kerstvakantie in Limburg

Op zoek naar leuke en interessante activiteiten in de kerstvakantie? Pasar helpt je op weg met deze tips voor een uitje in Limburg.

 1. Stadszoektocht Hasselt (Hasselt) 

  Pasar Groot Hasselt biedt een alternatief omdat wandelen in groep momenteel nog niet kan of mag. Deze zoektocht in de Hasseltse binnenstad is ideaal om met je eigen bubbel te ondernemen.

  https://www.pasar.be/activiteit/wandelen/zoektocht-het-historische-stadje-hasselt

 2. Labiomista (Genk)

  Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit. Voorlopig is het Labiomista enkel te bezoeken als wandelgebied.

  https://www.visitgenk.be/nl/onze-hotspots/labiomista

 3. Tour Elentrik (Beringen) 

  Om kunst meer in het straatbeeld en dichter bij de mensen te brengen pakt stad Beringen uit met het kunstproject Tour Elentrik. Een dertigtal saaie, grijze elektriciteitskastjes worden met een laagje kunst omgetoverd tot unieke kleurrijke pareltjes door lokale kunstenaars.

  https://www.beringen.be/tour-elentrik

 4. Prikkels op het Prikkelpad (Koersel)

  Op het prikkelpad in de Vallei van de Zwarte beek in Koersel kom je een 12-tal belevingselementen tegen: voelkastjes, een klanklabyrint, een kijkwand … Dit is een uitstekende wandeling voor het hele gezin - kinderwagen incluis. In het bezoekerscentrum De Watersnip kan je een Boeboeksrugzakje uitlenen om je wandeling extra leerrijk te maken

  https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/prikkelpad

 5. Planetenpad (Genk)

  Deze 1,4 km lange route door het bosrijke Kattevennen is meer dan de moeite. Maak kennis met de 8 planeten van ons zonnestelsel en geniet van de prachtige natuur.

  https://www.genk.be/activiteiten/detail/208/ontdek-het-zonnestelsel-op-het-planetenpad
 6. Glow in the dark (Leopoldsburg)

  Gezinnen zoeken in bubbelverband hun weg via fluorescerende objecten met daartussen kleine opdrachten, met leuke prijsjes. 

  https://leopoldsburg.gezinsbond.be/activiteiten/glow-dark 

 7. Verlicht Sint-Truiden (Sint-Truiden)

  Onder de naam Sint-Truiden by Lights vertellen plaatselijke kunstenaars hun verhaal met licht. Verken de route van 5,3 km door de stad en ervaar hoe een gewone wandeling een bijzondere ervaring wordt. Bij de route hoort een spannende schattenjacht voor families met kinderen. Vergeet je zaklamp niet. 

  https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/sint-truiden-by-lights/958f0331-ec8d-4df1-b95e-c68d385a5e20 
 8. Stiltegebied Gerhagen (Tessenderlo)

  Wandelaars beleven de stilte volop via twee stiltepaden die uitgestippeld werden. De wandelingen vertrekken aan het Bosmuseum, waar je aan de hand van een minitentoonstelling en geluidscabine het effect van lawaai en stilte op je lichaam kan ervaren. 
   
  https://www.tessenderlo.be/product/121/stiltegebied 
 9. Bosland in Beeld (Pelt)

   Met 'Bosland in Beeld' lanceerden de Boslandpartners deze zomer een nieuwe fotowedstrijd die inzoomde op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Uit meer dan 1.250 inzendingen werd een preselectie van 54 werken gemaakt. De 54 geselecteerden worden geëxposeerd via een openluchttentoonstelling in Heesakkerpark in Pelt. 
   
  https://www.bosland.be/gastvrij-bosland/agenda/openluchttentoontstelling-bosland-in-beeld/227/ 
 10. Tim Walker: Wonderful Things (Genk)

  Tim Walker: Wonderful Things is de grootste tentoonstelling ooit over het uitgebreide en spraakmakende werk van de inventieve fotograaf Tim Walker. De expo is een ode aan de uitzonderlijke bijdrage van Walker aan de wereld van fotografie van de afgelopen 25 jaar.

  https://www.c-mine.be/evenement/tim-walker-wonderful-things

4

Word lid van Pasar en ontvang elke maand tips voor trips

Pasar-magazine, dat is tien keer per jaar tonnen inspiratie in je bus om nog meer te genieten van je vrije tijd: de leukste tips voor trips, de mooiste wandel- en fietsroutes in België en gevarieerde reisreportages die je doen dromen van je volgende reis. 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!