10 dingen om te doen in de kerstvakantie in Vlaams-Brabant

3 minuten leestijd

Op zoek naar leuke en interessante activiteiten in de kerstvakantie? Pasar helpt je op weg met deze tips voor een uitje in Vlaams-Brabant en Brussel.

actua
 • Uitstappen en vakanties
 1. Bubbeltochten Pasar (Opwijk)

  Pasar Opwijk organiseert in december opnieuw 2 bubbeltochten. Deze wandeltochten kan je met je eigen kleine samengestelde (familie)bubbel doen, of zelfs alleen. De wandelingen zijn +/- 8 km lang en meestal uitgestippeld via het wandelnetwerk.  

  https://www.pasar.be/activiteit/wandelen/nu-inschrijven-voor-de-bubbeltochten-van-december

 2. Streetart in de hoofstad (Brussel)

  Op de website Parcours Streetart vind je een overzicht van de streetart-hotspots van de hoofdstad.Stippel je eigen route uit of volg één van de vaste wandelingen en ontdek hoe in de Marollen hulde wordt gebracht aan Bruegel.

  https://parcoursstreetart.brussels/

 3. Hedendaagse kuns in het MIMA (Brussel)

  Het Millennium Iconoclast Museum of Art is een privaat museum voor hedendaagse kunst in een gebouw van de oude brouwerij Belle Vue in Sint-Jans-Molenbeek. 

  http://www.mimamuseum.eu/

 4. Uren speelplezier in het Everzwijnbad (Heverlee)

  In het Meerdaalwoud kun je volop ravotten in het Everzwijnbad: een avontuurlijke speeltuin met een reuzenmikado, puzzelbomen, klimpalen, een houten slang van wel 30 meter lang, een griezelig hoge klimbrug en veel meer.

  https://www.natuurenbos.be/meerdaalwoud-en-heverleebos

 5. Rolschaatsen in Terkamerenbos (Brussel)

  Het Terkamerenbos is een natuurlijke uitloper van het Zoniënwoud die in het laatste kwart van de 19e eeuw als bospark werd ingericht. Sindsdien is het een plek waar Brusselaars graag wandelen, sporten en ontspannen. Onze tip: ontdek het bos al rolschaatsend.

  https://leefmilieu.brussels/fiche/ter-kamerenbos

 6. Duik in het Leuvense nachtleven (Leuven)

  Sinds begin november is Leuven een wandelroute rijker. ‘Nachtwandeling’ brengt je langs zeven iconische plekken die het Leuvense nachtleven kleur gaven doorheen de voorbije decennia. Op elk van de zeven locaties vind je een QR-code die je meeneemt op een ontdekkingstocht langs knusse en ruwe dansvloeren, donkere en fel verlichte gevels en oneindig veel grote en kleine verhalen.

  https://www.nachtplan.be/nachtwandeling-1 

 7. Gratis plezier op het Provinciaal Domein (Kessel Lo)
   
  Avontuurlijke speeltuinen, minigolf, verkeerspark, dierenweide, skateramp, rolschaatspiste, hengelvijver..leuke dingen genoeg om te doen in dit Provinciedomein en het is allemaal gratis en voor niks! 

  https://www.vlaamsbrabant.be/nl/vrije-tijd-en-toerisme/provinciedomein-kessel-lo

 8. Expeditie Erfgoed (Huldenberg)
   
  Expeditie Erfgoed is een ontdekkingswandeling in het centrum van Huldenberg voor kinderen vanaf 6 jaar en hun ouders. Door een combinatie van leuke weetjes, spannende verhalen en uitdagende doe-opdrachten leren kinderen het verborgen erfgoed van de gemeente kennen. 
   
  https://www.uitmetvlieg.be/agenda/e/expeditie-erfgoed-voor-kids/77ec9787-49b7-4764-b200-0603da012448 

 9. Op ontdekking in Speelbos De Zavelput (Halle)

  De Zavelput is een natuurgebied van de stad Halle waar Plan Boommarter werkt aan een nóg biodiverser bos met stukjes heide. In het speelbosgedeelte hoef je niet op de paden te blijven en kan je je dus helemaal uitleven. 

  https://www.planboommarter.be/boommarter/activiteiten/8364 

 10. Wintermagie met een Scandinavische kabouter (Tienen)
   
  Tijdens de eindejaarsperiode zorgt de stad Tienen voor een vleugje wintermagie, met een sfeervolle aankleding van de stad, leuke activiteiten die je in je eigen gezinsbubbel kan doen. Special guest dit jaar is Nisse, de Scandinavische kerstkabouter. In het stadscentrum kan je terecht voor een Kabouterzoektocht, terwijl een aantal wandelingen in de deelgemeenten Kumtich, Hakendover, Oorbeek en Oplinter een kerstjasje kregen. 
   
  https://www.tienen.be/kabouterzoektocht 
  https://www.tienen.be/wintermagiewandelingen-deelgemeenten

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer