5x op het slagveld

Op deze slagvelden is de oorlog gelukkig voorbij...  Ooit vloeide er bloed, nu kan je er vredig wandelen.

4

Puurs-Sint-Amands

De fortengordel rond Antwerpen hield nét lang genoeg stand om het gros van het Belgische leger te laten vluchten bij de aanvang van de Groote Oorlog. Fort Liezele in Puurs-Sint-Amands is goed bewaard. In de betonnen mastodont vind je een museum, een escaperoom en fortcafé De Batterie. Rondom is een landschapspark aangelegd. Het fort ligt aan wandelknooppunt 125. 
 

www.toerismekleinbrabant.be  

Brugge-Beernem

Als je de Treinstapper Brugge-Beernem (19,1 km) via de GR 129 volgt, wandel je net voorbij de Assebroekse Meersen door het Beverhoutsveld. Brede dreven snijden door deze verzameling akkers en weiden. In een bocht van een smal paadje staat een piepklein bakstenen monumentje. Het herinnert aan 3 mei 1382, de dag waarop dronken Bruggelingen op deze plek door de Gentenaars in de pan werden gehakt.  

www.groteroutepaden.be  

Riemst-Wezet

De legendarische stad Atuatuca zou vlak bij de Sint-Pietersberg tussen Riemst en Wezet gelegen hebben. Ze werd totaal verwoest door Julius Caesar in 57 voor Christus. De Atuatuci hadden zich overgegeven, maar sloegen daarna alsnog toe! Je vindt de woonplaats van de Atuatuci op de wandeling ‘Tussen Maas en Jeker’ (13,2 km). Volg de rode driehoek vanaf de brug over het Albertkanaal in Kanne.  

www.wandeleninlimburg.be  

Bastenaken

Eind december 1944 werd Bastenaken omsingeld door de Duitsers. De Amerikaanse generaal McAuliffe moest zich wel overgeven. Zijn korte samenvatting van de toestand op het slagveld? ‘Nuts!’ In het Bastogne War Museum beleef je de Slag om de Ardennen mee. Trek minstens twee uur uit voor je bezoek. Vlakbij ligt het Mardassonmonument op de gelijknamige heuvel: daar heb je een fantastisch uitzicht.  
 

www.bastognewarmuseum.be  

Gavere

In de drassige weiden naast de Schelde sneuvelden de Gentenaars bij bosjes op die noodlottige 23ste juli 1453. De Slag bij Gavere, waar de hertog van Bourgondië Filips de Goede triomfeerde, werd in een bewegwijzerde wandeling (7 km) gegoten. Vergeet na je wandeling niet om ook een Valeirbiertje te drinken! Op de Markt staat een dodenstandbeeld, Valeir genaamd, voor al die  gesneuvelde soldaten. 
 

www.routen.be  

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!