6 x voorpret op de vakantiebeurs

Aan je reisplanning kan je al heel wat voorpret beleven. Welke horizonten zoeken de vakantiebeurzen op, die binnenkort je wegwee aanwakkeren? Pasar-reporter Gert Corremans stelt een overzicht samen.

4

Zot van fietsen

Is het voor jou een uitgemaakte zaak, dat je op vakantie wil fietsen? Dan is Velofollies dé beurs waar je de nieuwste trends in tweewielenland kan spotten. Gravelbike, vouwfiets, bakfiets, racefiets, e-mountainbike… de ruim 300 exposanten vertegenwoordigen de volledige fietsmarkt. Ook over waterdichte fietstassen, navigatiesystemen, aangepaste zadels en sportvoeding kan je heel wat kennis opdoen. Gasten uit de wielerwereld, onder wie Tom Boonen en Sven Nys, zakken naar Kortrijk Xpo af voor interviews, een meet & greet met de fans of om aan te schuiven aan de Vive-le-Vélo-tafel bij Karl Vannieuwkerke. Ook populaire fietsregio’s, zoals de Provence of Mallorca, zijn op de afspraak.

20 tot 22 januari, Kortrijk Xpo.

https://www.velofollies.be/nl/

Vakantiebeurs in eigen streek

Woon je in Limburg? Dan kan de Noord-Limburgse Vakantiebeurs je de tijdrovende verplaatsing naar Antwerpen of Brussel besparen. Pasar Hamont-Achel heeft de beurs zo’n twintig jaar geleden opgericht. De twaalf standhouders op de eerste editie trokken toen honderd bezoekers. Inmiddels komen meer dan honderd hotels, campings, B&B’s, reisorganisaties, regionale toeristische diensten en verenigingen hun aanbod voorstellen, van België en de buurlanden tot het Middellandse Zeegebied, Oost-Europa en zelfs verre bestemmingen als Suriname of Bali.

21 en 22 januari, Zaal De Posthoorn, Hamont-Achel. https://noordlimburgsevakantiebeurs.be/

Iedereen ontdekkingsreiziger

Vakantie Expo in Antwerpen wil inspelen op wat dé reistrend van de jaren 2020 lijkt te worden: de vakantie of citytrip op maat. Bye bye bucketlist met beroemde bezienswaardigheden, tijd om zelf buitengewone plekjes te ontdekken, waaraan je unieke reisherinneringen overhoudt en waarmee je kan pronken op sociale media. De beurs mikt naar eigen zeggen niet op traditionele toeristen, maar op ‘avontuurlijke levensgenieters’. Trek dus je beste I am not a tourist T-shirt aan – ze zijn op een ironische manier weer hip – en laat je in Antwerpen inspireren door reisorganisatoren die van maatwerk hun handelsmerk maken.

27 tot 29 januari, Antwerp Expo.

https://vakantie-expo.be/

Kamperen op Corsica?

Corsica, de gastregio op het Vakantiesalon van Brussel, is een fiets- en wandelparadijs als hellingen je niet afschrikken én als je de warme zomer vermijdt. Maar je kan er natuurlijk ook rustig genieten van de zee, verborgen stranden in beschutte baaien of mooie historische steden zoals Bastia. In het algemeen besteedt het vakantiesalon extra aandacht aan de thema’s gastronomie, watersport en wandelen en fietsen. Je actieve vakantie plan je op de Sports & Adventure Fair en je kampeer- of camperreis op Camp’In & Out, twee beurzen die aansluiten bij het Vakantiesalson. Op Camp’In & Out ontdek je modellen van tenten, campers, caravans en plooiwagens en vind je de weg naar leuke plekjes in binnen- en buitenland.

2 tot 5 februari, Paleis 5 en 6, Heizel, Brussel.

https://www.vakantiesalon.eu/

Dol op Duitsland

Duitsland is het themaland op de nieuwe editie van de Fiets- en wandelbeurs, dé plek om je fietsreis, wandelvakantie of pelgrimstocht tot in de puntjes te plannen. Onze oosterburen zetten een paviljoen met themaland-terras op, presenteren mooie fiets- en wandelroutes, natuurgebieden en duurzame accommodaties, en organiseren lezingen van doorgewinterde Duitslandreizigers. Vraag praktische tips aan ervaren fietsers en wandelaars op de infomarkt, ga langs bij kleine reisorganisaties die op andere beurzen ontbreken, test stapschoenen, outdoormateriaal en trekkingfietsen. Een fietsparcours van 1 km verbindt de beurs met de E-bike Challenge, die je met hetzelfde ticket kan bezoeken.

18 en 19 februari, Flanders Expo, Gent.

https://fietsenwandelbeurs.be/

Camperkoopjes en reisideeën

Nog een camperkoopje doen voor de zomer? Op het Motorhome Salon in Antwerpen bieden verkopers honderden tweedehands campers en stockwagens aan. Ook verzekeraars, campings, kampeerautoterreinen, gidsen, magazines, verhuurbedrijven en specialisten in accessoires inspireren je graag met tips, tricks en ideeën voor je campervakantie. Wel nog even geduld oefenen, want de campers palmen Antwerp Xpo pas in maart in. Het Motorhome Salon strijkt in principe ook neer in Kortrijk, maar die datum is nog niet bekendgemaakt.

11 tot 12 maart, Antwerp Expo.

https://motorhomesalon.be/

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!