Bijzondere bestemmingen

Nog op zoek naar reisinspiratie voor deze zomer? Deze drie sites staan vol plekken om te ontdekken.

4

Vampierenmuseum of katteneiland?

The definitive guide to the world’s hidden wonders. Zo omschrijven de makers hun Atlas Obscura, een verzameling ongewone plekken en unieke evenementen in alle hoeken van de wereld. Zoek op thema of land of klik op ‘nearby’ en krijg meteen een lijst curieuze suggesties in je buurt. Ook België ontbreekt niet in deze alternatieve atlas. Ooit Het Bootje gezien? Het Antwerpse art-nouveauhuis met een bootje in de gevel deelt de Belgische lijst met onder andere de toren van Eben-Ezer en het Wortelmuseum van Berlotte. Verder van huis kan je in Parijs naar het vampierenmuseum, naar een eiland in Japan waar meer katten dan mensen wonen of een magisch bos in het Engelse Puzzlewood.

www.atlasobscura.com

Meesterwerken in Vlaanderen

Deze zomer hoef je geen miljonair te zijn om Vlaamse Meesters te verzamelen. Nog tot 30 september kan je werken van kunstenaars uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw bekijken op plekken die anders niet toegankelijk zijn voor publiek. Je toegangsticket is een boek, meer bepaald een stickerboek. Het Pelgrimsboek lijst per provincie alle sites op en geeft meer uitleg over de werken in de kerken, kloosters, kapellen en kastelen. Na het bezoek krijg je een sticker met een reproductie van het bezochte werk. Na 45 bezoekjes kan je zeggen dat je de eigenaar bent van een complete verzameling Vlaamse Meesters.

vlaamsemeestersinsitu.be

Wunderbar werelderfgoed

Met 44 Unesco-sites is Duitsland een van de landen met het hoogste aantal beschermde erfgoedlocaties. De toeristische dienst verzamelde ze op een website en stelt acht routes voor die je langs al dat moois brengen. Zo voert Levenslust en hoogstaande cultuur je in een dag of vier onder andere langs de Rijnvallei en de kathedraal van Keulen, Kastelen en tuinen brengt je naar Weimar en Potsdam, en Romeinse tijd en levenskunst is een route van 665 kilometer die de residentie van Würzburg en het stadscentrum van Bamberg laat zien.

www.germany.travel/unesco

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!