Kerstsfeer in het Saarland

Vanaf november komt – wat de Duitsers betreft – de mooiste tijd van het jaar eraan. Groot en klein kijken reikhalzend uit naar de kerstmarkten. Betoverende exemplaren vind je ook in het Saarland, een deelstaat in het westen van het land.

4

Kamelen, een vuurshow en de kerstman

Op de kerstmarkt van St. Wendel prijken 160 liefdevol gedecoreerde houten huisjes waar je handgemaakte kunstwerken, knutselwerkjes en regionale lekkernijen kan kopen. Je kan je er ook vergapen aan een spektakel met dansende vuurmensen, draken en clowns. Een middeleeuwse markt neemt bezoekers mee terug in de tijd. De drie koningen kamperen er met hun kamelen en doen er krachten op voor de dagelijkse stoet door de stad. Bovendien is er ook nog een rodelbaan met echte Alpensneeuw, een kabouterbos met 200 goedgemutste mannetjes en een grote kerststallententoonstelling. Met een beetje geluk spot je ook de kerstman en zijn rendieren in hoogsteigen persoon.

Van 8 tot 16.12.2018

Kijk daar, de kerstman met zijn rendieren!

Op de Christkindl-markt in Saarbrücken staan de kraampjes rond een grote verlichte kerstboom op de St. Johanner Markt geschikt. Hoog boven de markt vertelt de ‘vliegende kerstman’ twee keer per dag het verhaal van Rudolf, het rendier met de rode neus, terwijl hij samen met het kindje Jezus boven de hoofden van de bezoekers zweeft in zijn slede getrokken door rendieren. Ook de Bahnhofstrasse, dé winkelstraat om in te flaneren in Saarbrücken, baadt in kerstsfeer dankzij de kraampjes. Daarbij zorgt ook een grote kerstpiramide voor een feestelijk tintje.

Van 26.11 tot 23.12.2018

Kerstsfeer rond een middeleeuwse kasteelruïne

Midden in het biosfeerreservaat Bliesgau wordt de Kirkeler Burgweynacht gevierd. Fakkels en kaarsen verlichten dan het ambachtendorp rond het kasteel. Torenblazers, tamboers, fluit- en luitspelers zorgen voor een betoverende sfeer. Een kerststal toont de geboorte van Jezus. Aan de kraampjes smullen bezoekers van Flammkuchen, huisgemaakte aardappelpannenkoeken of lekkere soep. Dorst? Dan kan je proeven van onder andere honingbier en lekkere punch. Op beide avonden is er voor de kinderen een lampionnentocht, begeleid door fakkeldragers en muzikanten.

15 en 16.12.2018

www.toerisme-saarland.nl

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!