Kunst in de open ruimte

Beaufort
2 minuten leestijd

België is één groot kunstmuseum. We kunnen tientallen voorbeelden aanhalen, zoals het doorkijkkerkje in Borgloon, de Ontvoering van Europa op de Congoberg in Vollezele en de enorme bol vol glittervoorwerpen op de markt van Koksijde. Kunst in de publieke ruimte vind je bijna overal. 

reportage
  • Uitstappen en vakanties

De kust: Grootste van het land

Sinds 2003 vindt aan de Kust elke drie jaar Beaufort plaats. Na elke editie van de kunsttriënnale blijven er installaties staan. Het permanente beeldenpark telt inmiddels al meer dan dertig kunstwerken. Het is de grootste openluchttentoonstelling van het land. Je ontdekt ze allemaal met de Kustwandelroute.
www.beaufortbeeldenpark.be

Gent: Een ondergrondse Van Eyck

Het Van Eyck-jaar 2020 in Gent is verlengd tot 24 juni 2021. Met dank aan corona. Een bijzondere ontmoeting met de Vlaamse primitief is de kanotocht in de tunnels onder het Laurentplein. Ook de Seven Senses Tour is absoluut een aanrader, met verrassende streetart en een geurinstallatie in het Geeraard de Duivelsteen.
www.omgvaneyckwashere.be

Pedevallei: Bruegel in de buitenlucht

Het romaanse kerkje van Sint-Anna-Pede figureert in het schilderij ‘De Parabel der Blinden’. Pieter Bruegel maakte graag lange wandelingen in de Pedevallei waar hij inspiratie opdeed. In dit sfeervolle Pajotse landschap staan 19 reproducties van zijn werken opgesteld. Ontdek ze met de bewegwijzerde Bruegelwandeling (7 km) en -fietstocht (45 km).
www.toerismevlaamsbrabant.be

Antwerpen: Kunst in het park

Een eeuw beeldhouwkunst staat opgesteld in het Antwerpse Middelheimpark. In dit prachtige parklandschap kan je ongestoord tussen monumentale werken joggen en wandelen. De bloementuin verspreidt in de lente een zalige geur. Enkel de toegang tot de paviljoenen is betalend. De app van het Middelheimmuseum stelt routes voor om alle werken in je op te nemen.
www.middelheimmuseum.be

Condroz: Overnachten in kunst

 
141 kilometer puur wandelplezier langs 42 kunstinstallaties. Je vindt het in de Condroz. Elk werk staat in relatie tot het landschap waarin het zich bevindt. Jaarlijks komen er tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren werken bij. In zes van de kunstwerken kan je ook overnachten, zoals in de driehoekige houten Triskele in Gesves. Er werden ook verschillende fietsroutes uitgewerkt.
www.sentiersdart.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer