Kunst in de open ruimte

België is één groot kunstmuseum. We kunnen tientallen voorbeelden aanhalen, zoals het doorkijkkerkje in Borgloon, de Ontvoering van Europa op de Congoberg in Vollezele en de enorme bol vol glittervoorwerpen op de markt van Koksijde. Kunst in de publieke ruimte vind je bijna overal. 

Tekst Marijn Follebout

4

De kust: Grootste van het land

Sinds 2003 vindt aan de Kust elke drie jaar Beaufort plaats. Na elke editie van de kunsttriënnale blijven er installaties staan. Het permanente beeldenpark telt inmiddels al meer dan dertig kunstwerken. Het is de grootste openluchttentoonstelling van het land. Je ontdekt ze allemaal met de Kustwandelroute.

www.beaufortbeeldenpark.be

Gent: Een ondergrondse Van Eyck

Het Van Eyck-jaar 2020 in Gent is verlengd tot 24 juni 2021. Met dank aan corona. Een bijzondere ontmoeting met de Vlaamse primitief is de kanotocht in de tunnels onder het Laurentplein. Ook de Seven Senses Tour is absoluut een aanrader, met verrassende streetart en een geurinstallatie in het Geeraard de Duivelsteen.

www.omgvaneyckwashere.be

Pedevallei: Bruegel in de buitenlucht

Het romaanse kerkje van Sint-Anna-Pede figureert in het schilderij ‘De Parabel der Blinden’. Pieter Bruegel maakte graag lange wandelingen in de Pedevallei waar hij inspiratie opdeed. In dit sfeervolle Pajotse landschap staan 19 reproducties van zijn werken opgesteld. Ontdek ze met de bewegwijzerde Bruegelwandeling (7 km) en -fietstocht (45 km).

www.toerismevlaamsbrabant.be

Antwerpen: Kunst in het park

Een eeuw beeldhouwkunst staat opgesteld in het Antwerpse Middelheimpark. In dit prachtige parklandschap kan je ongestoord tussen monumentale werken joggen en wandelen. De bloementuin verspreidt in de lente een zalige geur. Enkel de toegang tot de paviljoenen is betalend. De app van het Middelheimmuseum stelt routes voor om alle werken in je op te nemen.

www.middelheimmuseum.be

Condroz: Overnachten in kunst

 

141 kilometer puur wandelplezier langs 42 kunstinstallaties. Je vindt het in de Condroz. Elk werk staat in relatie tot het landschap waarin het zich bevindt. Jaarlijks komen er tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren werken bij. In zes van de kunstwerken kan je ook overnachten, zoals in de driehoekige houten Triskele in Gesves. Er werden ook verschillende fietsroutes uitgewerkt.

www.sentiersdart.be

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!