Met korting op citytrip

Het ziet eruit als een bankkaart en het werkt als een sleutel. Met een stadspas open je de poort naar jouw citytrip. Met één kaart regel je al je stadsbezoeken. En als volwassene doe je er ook financieel voordeel mee.

Tekst Marijn Follebout

4

Dino's en cocktails

48 uur = 36 euro. www.visit.brussels

Bijna alle musea zijn ‘koninklijk’ in Brussel. Dankzij de Brussels Card spot je dino’s, kunstwerken van wereldberoemde meesters en artefacten uit lang vervlogen tijden, stap je binnen in Brussels erfgoed en rijd je gratis met de metro onder de hoofdstad door. Je geniet van kortingen op gidsbeurten, in shops tot zelfs op je lunch, streekbier of cocktail toe. En je krijgt er nog een stads- en museumplan bovenop.

Kunst in de kijker

48 uur = 18 euro. www.visitezliege.be

Flaneer door de gezellige Luikse straatjes of beklim de iconische Montagne de Bueren voor een magnifiek overzicht van de stad. Met de Visit Pass, die 48 uur geldig is, kan je gratis binnen in zestien musea. Het Grand Curtius, La Boverie en het Musée d’Ansembourg zetten elk op hun manier toonaangevende kunst in de kijker. De kaart is ook geldig buiten de stadspoorten, zoals in het Préhistomuseum en de abdij van Val-Saint-Lambert met zijn kristalmuseum.

Gegidste boottocht en fietsen in de rand

48 uur = 36 euro. www.visit.gent

Het is een boerenjaar om je de CityCard Gent aan te schaffen. Met al die Van Eyck-tentoonstellingen krijg je er een pak beleving bij. De kaart biedt toegang tot alle monumenten en musea in de binnenstad. Je maakt gebruik van het openbaar vervoer en kan één dag een beroep doen op de watertaxi. Je hebt recht op een gegidste boottocht en je kan voor één dag een fiets huren, want ook in de groene rand rond Gent is het vrie wijs.

Zot van avontuur

48 uur = 37 euro. www.visitantwerpen.be

Het panoramadak van het MAS en het Middelheimmuseum zijn gratis toegankelijk. Voor alle andere bezienswaardigheden moet je betalen in Antwerpen. Dankzij de Antwerp CityCard bezoek je vlotjes vijftien musea, vier kerken, proef je bier in stadsbrouwerij De Koninck en ga je ondergronds in De Ruien. Je krijgt bovendien tot 25% korting op 50 andere attracties in de stad en geniet van gratis vervoer met de bus of de tram.

1.000 jaar bouwgeschiedenis

5 euro. www.visitsinttruiden.be

Het Festraetsuurwerk is de oudste toeristische attractie van Limburg. Met de Trudopas zit je op de eerste rij als de astronomische klok je al zijn geheimen toont. De pas beschikt over een code waarmee je toegang krijgt tot zeven topmonumenten in en buiten de stad. Op de abdijtoren beklim je via 196 treden 1.000 jaar bouwgeschiedenis. De Keizerzaal en Academiezaal zijn enkel in het weekend te bewonderen.

Gratis Kustpas

Meer dan 30 kustattracties geven korting op vertoon van een Kustpas, in totaal goed voor meer dan 200 euro aan kortingen. De Kustpas is gratis. Al wat je moet doen, is surfen naar www.kustpas.be.

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!