Vaker doen: weekend in het groen

Hoe breng jij een weekend in het groen het liefst door? Wandelend, met een glas in een wijngaard of gewoon genieten op een terras met panoramisch zicht? Voor elke voorkeur is er een boek dat je naar de beste plekjes brengt.

4

1. Gewoon genieten

Toni De Coninck in een Belgische reisblogger en schrijver, Lisette Schmidt een Nederlandse journaliste die schrijft over bijzondere logeeradressen. Ze gingen elk in eigen land op zoek naar plekjes waar je kan gaan slapen onder een sterrenhemel, gewekt wordt door vogels en tussendoor flink wat groen kan tanken. Met dit boek zou je elk weekend van het jaar naar een andere b&b of boomhut, landgoed of lodge kunnen gaan in de Voerstreek of op de Veluwe, op de Waddeneilanden of in het Waasland.

Weekenden in het groen is uitgegeven bij Fjord en kost € 22,50.

2. Twee dagen wandelen

Nederland telt 23 officiële Lange-Afstand-Wandelpaden oftewel LAW’s. Lydia Michiels van Kessenich stapte ze allemaal. Of toch een stukje ervan, twee etappes per LAW om precies te zijn. Ze zocht fijn logeeradressen onderweg en maakte er zo 23 kant-en-klare wandelweekends van waarbij je elke dag tussen 15 en 25 kilometer aflegt. Ze beschrijft telkens haar wandeling met start- en eindpunt, vertelt iets over de slaapplek en geeft nog wat links naar fijne adresjes onderweg. Rest je enkel nog een LAW te kiezen en het hotel te boeken.

De paden op. Wandelweekenden over alle 23 Lange-Afstand-Wandelpaden is uitgegeven bij Fjord en kost € 23,50.

3. Weg naar de wijngaard

Gido van Imschoot, sommelier en wijnschrijver, zette de punt van zijn passer op Kapellen en trok zo een cirkel van 350 kilometer rond de Antwerpse gemeente. Binnen die cirkel ging hij op zoek naar kleine wijnbouwers met een mooi verhaal. Hij bezocht 23 wijngaarden in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk en schreef over elk van hen een verhaal van bodem, druif, passie en hard werk. Omdat het wel zo fijn is om na een paar glazen crémant, champagne, riesling of chardonnay niet meer helemaal naar huis te moeten rijden, geeft hij ook logeeradresjes mee. Dankzij de tips voor dingen die je in de omgeving kan zien en doen, maak je er met gemak een weekendje weg van.

Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard is uitgegeven bij Sterck & De Vreese en kost € 29,95.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!