Vier de lente met een alternatieve citytrip

Het moet niet altijd Parijs of Rome zijn. Dat moeten de 320.000 mensen gedacht hebben die hun stem uitbrachten voor de verkiezing van de Best European Destination 2018. Uit de lijst van 20 stedentrips kwamen drie verrassende winnaars uit de bus.

4

Wroclaw: stad met 130 bruggen

Krakau doet het al een tijdje goed als citytripbestemming, maar Wroclaw (spreek uit: vrots-wahf) trekt met de titel van European Best Destination alle aandacht naar zich toe. Voor de tweede keer in korte tijd overigens, want twee jaar geleden was de Poolse stad ook al culturele hoofdstad van Europa. De troeven?

 • De stad strekt zich uit langs de rivier en over twaalf eilanden die door 130 bruggen met elkaar verbonden worden.
 • Boheemse, Pruisische en Oostenrijkse invloeden hebben gezorgd voor prachtige architectuur, waarbij het marktplein de absolute uitschieter is.
 • Verspreid over de stad staan meer dan driehonderd beeldjes van dwergen. In welke andere stad kan je op dwergenjacht gaan?

Lees hier de tips van drie insiders

Bilbao: gaan voor het Guggenheim

Twintig jaar geleden werd de Baskische stad een hit dankzij de starchitecture van het toen geopende Guggenheimmuseum. Sindsdien is elke stad op zoek naar haar Bilbao-effect: meer toeristen dankzij opvallende gebouwen van beroemde architecten. Maar hoe houdt de stad haar populariteit staande?

 • Het gebouw van Frank Gehry blijft een van de grootste kunstwerken van de hedendaagse architectuur. De collectie moderne kunst binnenin is uiteraard ook niet te missen.
 • De Casco Viejo, het historische centrum, charmeert met smalle steegjes, leuke boetiekjes en tonnen sfeer.
 • Michelin-sterrenrestaurants, bruisende pintxo-barretjes (de Baskische tapas), gezellige wijnbars en de grootste overdekte markt van Europa: foodies weten waarom.

Colmar: met een bootje door klein Venetië

Charmant, romantisch en magisch: drie verleidelijke eigenschappen die ervoor zorgen dat de stad in de Elzas bovenaan het lijstje staat van veel toeristen. En aangezien de hoofdstad van de Elzaswijn op nog geen 500 kilometer rijden ligt, is een bezoek dit jaar een haalbare kaart. Nog drie extra redenen?

 • In de wijk Petite Venise vaar je met een bootje over kanalen tussen prachtig gekleurde vakwerkhuizen versierd met uitbundige bloembakken.
 • Het centrum toont acht eeuwen prachtige Franse en Duitse architectuur, zoals Maison Pfister: een zestiende-eeuws herenhuis versierd met muurschilderingen.
 • Elke vrijdag- en zaterdagavond zorgen 1.100 lampjes voor een show die de historische gevels op een prachtige wijze belicht.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!