Vreemdgaan op de latten

Wie wintersport zegt, denkt meteen aan oude getrouwen Frankrijk, Oostenrijk of Italië. Maar waarom eens niet op een ander gaan? Deze bij ons onbekende resorts werden op de World Ski Awards verkozen als beste van hun land.

4

Tentje opzetten in Tsjechië

Wie een citytrip Praag of Wroclaw wil combineren met wat winterpret zit goed in Spindleruv Mlyn. Het grootste en populairste skigebied van Tsjechië ligt tegen de Poolse grens in het Reuzengebergte. Wie prat gaat op uitdagende pistes en lange afdalingen komt hier niet echt aan zijn trekken, maar voor beginners, gezapige skiërs, langlaufers en mensen die hun wintervakantie graag betaalbaar hebben, is dit een prima keuze.

Van geen kleintje vervaard? Dan neem je deel aan een snow camp: 2,5 uur hiken naar een overnachtingsplek waar je zelf je tentje opzet om de nacht door te brengen in de vrieskou. Minder uitdagend maar ook bijzonder is een sneeuwpicknick waarbij een snow cat je naar je potje kaasfondue en glas warme wijn voert.

www.skiareal.cz

Sneeuwfietsen in Slovenië

Slovenië is klein maar fijn. Dat betekent dat je in een kwartiertje van de luchthaven op de piste staat. Ook skigebied Krvavec is met 30 kilometer pistes compact en daardoor ideaal voor beginners of gezinnen met kinderen. In de weekends kan het er druk zijn, want de inwoners van hoofdstad Ljubljana binden dan graag de latten aan, maar op weekdagen is het er heerlijk rustig.

Genoeg geskied? Dan kan je de helling af zoeven op een sneeuwfiets. De lichte lage fietsjes op latten zijn ook voor niet-skiërs een geweldige manier om bochten te maken tussen de bomen. ’s Avonds kan je ook nog sleeën over een verlichte piste, in volle vaart naar de après-ski.

www.rtc-krvavec.si 

Magisch wandelen in Spanje

Boí Taüll is het hoogste skigebied van de Pyreneeën. De 43 pistes liggen op de noordzijde van de flanken, wat zorgt voor sneeuw van topkwaliteit. Je glijdt hier in alle rust tussen 2.020 en 2.751 meter hoogte. Zin in iets bijzonders? Dan is de sneeuwschoentocht La hora mágica iets voor jou.

Het magische uur is bekend bij fotografen als het uur vlak voor zonsondergang, wanneer het zachte licht alles prachtig kleurt. Denk daar sneeuw en berggezichten bij en je weet wat je kan verwachten. Wie graag ook wat aan cultuur doet, kan in de vallei Vall de Boí de Romaanse kerkjes bezoeken, negen Catalaanse schoonheden die door Unesco als werelderfgoed werden betiteld.

www.boitaullresort.com

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!