Upgrade voor het oudste wandelnetwerk van Vlaanderen

2 minuten leestijd

De Kempense Heuvelrug, het oudste wandelnetwerk van België, krijgt 39 kilometers aan nieuwe trajecten. De nieuwe wandelkaart presenteert ook vijf suggestielussen, voor kleine stappers tot sportieve wandelaars.

actua
  • Kamperen
  • Wandelen

Tussen Herentals en Retie ligt een gordel van natuurgebieden. De Kempense Heuvelrug bestaat uit met bos begroeide landduinen. Die duinen zijn ontstaan nadat de Diestiaanzee zich zo’n 8 miljoen jaar geleden terugtrok. De natuurlijke rijkdom van de streek vraagt gewoon om ontdekt te worden. Daarom werd hier in 2005 het allereerste wandelnetwerk ingericht.

Metershoge duinen

De Kempense Heuvelrug combineert dennenbossen, metershoge zandduinen en spectaculaire luchtwortels. De hoogste duin in Kasterlee wordt een slapende reus genoemd en is ingericht als een kabouterbos voor de kleinsten. Iets lager ligt dan de Vallei van de Kleine Nete met zijn venen, vijvers en plassen. Natuurgebieden als Zwart Water, Snepkensvijver of Olens Broek verken je best met aangepast schoeisel.

Nieuwe routes

In de afgelopen zeventien jaar kwam er veel beleving bij op de Kempense Heuvelrug en in de Vallei van de Kleine Nete. Denk maar aan de avontuurlijke kindvriendelijke wandelingen zoals het Hekselienpad in Retie of het Reuze Rollerpad in Kasterlee. Er zijn speelzones ingericht, landschapskunst aangebracht, vogelkijkhutten en uitkijktorens geïnstalleerd. Je kan picknicken met zicht op het water of middenin de bossen met niets anders om je heen dan natuurlijke geluiden.

Dat alles vroeg natuurlijk om een upgrade van het wandelnetwerk. Met 39 kilometer aan nieuwe trajecten omvat wandelnetwerk Kempense Heuvelrug 350 kilometer routes langs knooppunten in Geel, Kasterlee, Olen, Oud-Turnhout en Retie. De nieuwe wandelkaart (8 euro via kempen.be) presenteert ook vijf suggestielussen, voor kleine stappers tot sportieve wandelaars.

Kampeermogelijkheden op de Kempense Heuvelrug

Aan campings geen gebrek op de Kempense Heuvelrug en in de Vallei van de Kleine Nete. Zowel tentkampeerders, caravans en campers zijn overal welkom. Op elke camping kan je ook accommodatie huren:

Meer weten? Check www.kempen.be.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer