Verborgen schatten in de Getevallei

1 minuut leestijd
In april tooien de fruitbomen zich met bloesems in de Getevallei, het 'kleine broertje van Haspengouw'.
reportage
  • Kamperen

Alhoewel, kleine broertje... Deze streek tussen Geetbets, Linter en Tienen heeft veel meer in zijn mars. Het gelijknamig wandelnetwerk werd in 2016 bekroond als wandeling van het jaar.

Je stapt er langs de Gete, tussen bloemrijke hooilanden en de eeuwen geschiedenis van deze brede, groene vallei. De stad Zoutleeuw is absoluut een ontdekking met zijn Sint-Leonarduskerk vol kunstschatten. Met kinderen moet je beslist het Avonturenpad (2,5 km) in het speelbos aan het Stationsplein in Drieslinter volgen. Je vindt er ook een bivakplaats.

Het wandelnetwerk kruist het vogelrijke provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Op de uitkijktoren kijk je uit over het gigantische meer. De bistro wordt er uitgebaat door het sociaal inclusief bedrijf De Winning en serveert streekgebonden gerechten met producten uit de korte keten.

Wie per fiets de vallei tot in de puntjes wil verkennen, raden we de Getelinie fietsroute (69 km) aan op het fietsnetwerk, met vertrek aan de Dienst Toerisme op de Grote Markt van Tienen.

De Mulkerij is een minicamping op een voormalige boerderij in Tienen. In deze groene oase kan je van mei tot en met september terecht met je tent, camper of caravan.

Info: www.toerismevlaamsbrabant.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer