Verkeersbord voor carpoolers

1 minuut leestijd
In navolging van Spanje, Oostenrijk en Noorwegen heeft Frankrijk nu ook een verkeersbord inge-voerd dat aangeeft dat een rijstrook is gereserveerd voor milieuvriendelijk verkeer.
actua
  • Kamperen

Het gaat om een bord met een witte ruit op een blauwe of een zwarte achtergrond. Zie je dit bord oplichten boven een rijstrook? Dan is deze enkel toegestaan voor auto’s waarin minimaal twee personen zitten, of voor wagens die zijn voorzien van het groene Crit’Air milieuvignet. Dat is milieuklasse 0, voor elektrische en hybride auto’s.

Ook taxi’s mogen van de strook gebruikmaken, al dan niet met passagiers. Het bord is er ook in een elektronische variant, zodat het verbod in- en uitgeschakeld kan worden en dus niet 24 uur per dag hoeft te gelden. Een overtreding wordt beboet met een bedrag van 90 tot 135 euro.

Het groene milieuvignet vraag je aan via www.certificat-air.gouv.fr.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer