Vijf slimme kampeerhacks die kamperen vergemakkelijken

2 minuten leestijd
Wie gaat kamperen en niet te veel onnodige spullen of gewicht wil meenemen, moet slim zijn. Laat je inspireren door deze vijf kampeerhacks!
actua
  • Kamperen

Van sushi naar shampoo

Laat voor je vertrek eens een portie sushi thuis leveren. De kleine flesjes met sojasaus die je er bij krijgt, zijn ideaal om vloeibare zeep op shampoo in te bewaren. De flesjes zijn piepklein, licht van gewicht én lekvrij.

Vaarwel koude billen

Nat of koud weer? Een goedkoop schuimrubberen isolatiematje - de meeste exemplaren kosten nog geen tien euro – houdt je zitvlak droog en warm tijdens het pauzeren, picknicken of koken. Uit één matje kan je gerust drie ‘zitstukjes’ halen. Ook handig om voor de ingang van je tent te leggen, om met je knieën op de (natte) grond te rusten terwijl je je spullen in je tent legt.

Tweede leven voor Compeeddoosjes

Voor de pechvogels die regelmatig een velletje Compeed op hun voeten moeten kleven: bewaar de doosjes voor je volgende (kampeer)trip. Je kan ze perfect gebruiken (en hergebruiken) om een stukje zeep, snoepjes of kleine batterijtjes in te bewaren.

Een muts voor je schoenen

Vuile of natte schoenen in je rugzak steken? Met een simpele douchemuts houd je je schoenen bij elkaar én de overige spullen in je rugzak proper.

Drinkfles wordt warmwaterkruik

Een klassieker onder hikers: de robuuste drinkflessen van het merk Nalgene zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen heet en zelfs kokend water. Vul ze ’s avonds met heet water en je hebt de ideale warmwaterkruik om in je slaapzak te leggen. ’s Morgens kan je het lauw geworden water gebruiken voor je ontbijt.

Ontdek nog vier trucjes die ervoor zorgen dat kamperen kinderspel is.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer