10 mooie boswandelingen in Antwerpen

Bossen hebben in elk seizoen hun charme. Pasar selecteerde voor de bosbaders onder jullie 10 mooie boswandelingen in Antwerpen.

1
 1. Lovenhoek  (Zandhoven)

  Zet koers naar Pulle, deelgemeente van Zandhoven, voor een heerlijk groene wandeling. Geniet van de stilte in dit verrassende stuk natuur.

  Ontdek de route

 2. Trappistenpad (Malle)

  je wandelt door een ankerplaats van erfgoedlandschap Vlaanderen. In dit bosrijk gebied kan je nog rustig kuieren, kom je weilanden tegen, zie je de eekhoorns van boom naar boom rennen en kan je even wegsoezen op één van de rustbanken.

  Ontdek de route 

 3. Hondsbossen (Sint-Katelijne Waver)

  De Hondsbossen zijn een restant van het vroegmiddeleeuwse Waverwoud, dat zich tussen Nete en Dijle uitstrekte, en worden beheerd door Natuurpunt. De onverharde wandelpaden kunnen er in de winter of na een paar regendagen zeer modderig bijliggen.

  Ontdek de route 

 4. Zevenbergenbos (Ranst)

  Het Zevenbergenbos maakt samen met het Muizenbos en het Floerenbos deel uit van een uniek boscomplex in Ranst met alle karakteristieken van een oud bos. Dankzij de variatie in de bodem, van nat naar droog en van zandig tot klei met hier en daar kalk, vind je er de meest uiteenlopende planten en dieren terug. 

  Ontdek de route 

 5. Uilenbos (Hove)

  Het Uilenbos maakt onderdeel uit van het Landschapspark de Grote Boshoek dat zich uitstrekt van Hove tot Lint en Boechout.  Een landschappelijk erg mooi gebied met bossen en open landschappen. Een groene wandeling doorheen een eeuwenoud bos

  Ontdek de route 

 6. De Liereman (Oud-Turnhout)

  Landschap De Liereman in de Kempen (tussen Oud-Turnhout en Arendonk) is een van de oudste natuurgebieden van België. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken er een uniek natuurgebied van in Europa.

  Ontdek de route

 7. Stiltepad in Weert (Bornem)

  Deze wandeling werd in 2018 uitgeroepen tot de mooiste van het land .Het Klein-Brabantse Weert, vroeger de streek van de mandenmakerij, is toeristisch een zeer aantrekkelijk dorp met de Oude Schelde, de dijken en het museum “De Zilverreiger”. Tijdens de wandeling herontdek je de stilte, geniet je van de vogels, het waaien van de bladeren.

  Ontdek de route 

 8. Hoge vijvers (Arendonk)

  Het gebied van de Hoge Vijvers ten noorden van Arendonk, strekt zich uit over meer dan 500 ha weilanden, akkers en bossen, waaronder het Hoge Vijversbos, gegarandeerd veel wandelplezier dus.  

  Ontdek de route 

 9. Lippelobos en Liezele

  Een stevige, maar gevarieerde knooppuntenwandeling door Lippelobos richting het landschapspark aan het Fort van Liezele en langs het Geografische Middelpunt van Vlaanderen en het Drie-Provinciënpunt, het punt waar Antwerpen, Brabant en Oost-Vlaanderen elkaar de hand reiken.

  Ontdek de route 

 10. Blaasveldbroek (Blaasveld)

  Een gebied waar elfen en moerasgeesten zich thuis voelen. Dat was natuurgebied het Blaasveldbroek eeuwen geleden, toen het nog regelmatig overstroomd werd door de Rupel. Vandaag zorgen de populieren, wilgen en zwarte elzen nog steeds voor een feeëriek landschap. 

  Ontdek de route 

 
50 mooie boswandelingen in Vlaanderen

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!