10 mooie wandelingen in Antwerpen

2 minuten leestijd

Ook in de tweede lockdown trekken we massaal de wandelschoenen aan. Pasar selecteerde voor jullie 10 mooie wandelroutes in de provincie Antwerpen.

reportage
 • Wandelen
 1. Kalmthoutse Heide (Kalmthout)

  Het uitgestrekt heidegebied is de grote trots van Kalmthout. Dit natuurreservaat maakt deel uit van een aaneengesloten natuurgebied dat zich aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens uitstrekt en een oppervlakte beslaat van ongeveer 6000 ha. 

  Ontdek de route
   

 2. Mechels Broek (Mechelen)

  Aan de oostzijde van de stad Mechelen strekt zich een groots weidelandschap uit: het Mechels Broek. Centraal in het gebied ligt een grote waterplas, een waar paradijs voor watervogels.

  Ontdek de route
   

 3. Hobokense Polder (Hoboken)

  Tussen de Schelde, Hoboken en de industrie ligt de Hobokense Polder: de grootste brok natuur in Antwerpen Stad. De natuur kreeg hier vrij spel en er ontstond een waardevol en prachtig natuurgebied, met een grote verscheidenheid aan landschappen en een enorme rijkdom aan plantensoorten.

  Ontdek de route
   

 4. De Liereman (Oud-Turnhout)

  Landschap De Liereman in de Kempen (tussen Oud-Turnhout en Arendonk) is een van de oudste natuurgebieden van België. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken er een uniek natuurgebied van in Europa.

  Ontdek de route
   

 5. Stiltepad in Weert (Bornem)

  Deze wandeling werd in 2018 uitgeroepen tot de mooiste van het land .Het Klein-Brabantse Weert, vroeger de streek van de mandenmakerij, is toeristisch een zeer aantrekkelijk dorp met de Oude Schelde, de dijken en het museum “De Zilverreiger”. Tijdens de wandeling herontdek je de stilte, geniet je van de vogels, het waaien van de bladeren.

  Ontdek de route  
   

 6. Op verkenning in Wortel - Kolonie (Wortel)

  Wortel Kolonie was ooit de plek waar landlopers aan het werk gezet werden met de bedoeling ze weer op het rechte pad te krijgen. Vandaag vind je er nog steeds landlopers, maar dan van het soort dat er zijn tent neerzet voor een weekend. Wij gingen paalkamperen met drie kinderen en ontdekten een verrassend ongerept stukje Noorderkempen.

  Ontdek de route 
   

 7. Keiheuvelwandeling in Balen (Balen)
  De wandeling gaat door het 540 ha uitgestrekte gevarieerde natuurgebied Most-Keiheuvel, twee totaal verschillende natuurkernen die naadloos op elkaar aansluiten. De Most is een nat valleigebied terwijl de hoger gelegen Keiheuvel zicht kenmerkt door een landschap van droge open landduinen. 
  Ontdek de route
   
 8. Natuurlijk Beerse In het hart van de Antwerpse Kempen voert deze wandeling je door het landelijke Beerse. Maak er kennis met het Kanaal Dessel-Schoten en een paar fraaie stukjes natuurgebied.

  Ontdek de route
   

 9. Het Verdronken Land van Saeftinghe (Kieldrecht)

  Op de grens van Nederland en België ligt het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit schitterende natuurgebied is met zijn 3.600 ha meteen het grootste brakwaterschorrengebied van Europa.

  Ontdek de route
   

 10. Hoge vijvers (Arendonk)

  Het gebied van de Hoge Vijvers ten noorden van Arendonk, strekt zich uit over meer dan 500 ha weilanden, akkers en bossen, waaronder het Hoge Vijversbos, gegarandeerd veel wandelplezier dus.  

  Ontdek de route 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer