10 mooie wandelingen in Vlaams-Brabant

2 minuten leestijd

Ook in de tweede lockdown trekken we massaal de wandelschoenen aan. Pasar selecteerde voor jullie 10 mooie wandelroutes in de provincie Vlaams-Brabant.

reportage
 • Wandelen
 1. Asse, Asbeek en Kruisborre (Asse)

  Asse ligt tussen de Brabantse Kouters en het Pajottenland. Het is een streek van glooiende agrarische landschappen, kronkelende beekjes en kleine bronbosjes. Een van de mooiste plekjes in de omgeving is de Kruisborreweg

  Ontdek de route 
   

 2. Natuur rond de donjon (Meldert)

  Een wandeltocht die je van de kerk van Meldert naar het kasteel en de donjon van Meldert voert. Het omringende Meldertbos is een natuurreservaat. Door ruige natuur, een beekvallei en mooie panorama’s bereik je het natuurreservaat de Mene- en Jordaanvallei, een gebied dat doet denken aan de Voerstreek.

  Ontdek de route  
   

 3. Door bossen en holle wegen in Bierbeek (Bierbeek)

  Bierbeek is een landelijke gemeente op de taalgrens en een toegangspoort tot het Hageland. In de verte spot je de bekende watertoren, beschilderd als wereldbol, maar wij wandelen vandaag aan de andere kant van Bierbeek.

  Ontdek de route  
   

 4. Van Mazenzele naar het Kravaalbos

  We wandelen rond en door het Kravaalbos. Dit stukje bos is het enige wat nog rest van een uitgestrekt woud, dat in de Middeleeuwen aan de abdij van Affligem toebehoorde. Dit stukje natuur is beschermd en waardevol omwille van z'n vogelsoorten, brongebieden en beekdalletjes.

  Ontdek de route  
   

 5. Langs Dijle en Meerdaalbos

  Tijdens de wandeling volgen we eerst een stuk van de Dijle, en trekken dan het Meerdaalwoud in, een bosgebied dat altijd uitnodigt om te wandelen. 

  Ontdek de route  
   

 6. Lippelobos en Liezele

  Een stevige, maar gevarieerde knooppuntenwandeling door Lippelobos richting het landschapspark aan het Fort van Liezele en langs het Geografische Middelpunt van Vlaanderen en het Drie-Provinciënpunt, het punt waar Antwerpen, Brabant en Oost-Vlaanderen elkaar de hand reiken.

  Ontdek de route 
   

 7. Nieuwenrode, het Brusselse hinterland

  Nieuwenrode is een landelijke deelgemeente van Kapelle-op-den-Bos, gelegen in de Groene Gordel nabij Meise. Het was altijd een bosrijke gemeente, waarvan het grote Gravenbos nu nog getuigt.

  Ontdek de route 
   

 8. Glooiend Galmaarden

  Het levendige Galmaarden is het kloppende hart van het Pajottenland: bakermat van de geuze, inspiratiebron voor Brueghel en een lappendeken van glooiend weiland en uitgestrekte bossen.

  Ontdek de route 
   

 9. Door de boomgaarden van de Getevallei

  Deze wandeling brengt je door het zuidelijkste gedeelte van het Hageland. Een gebied dat volledig bewegwijzerd is met wandelknooppunten, waarvan we handig gebruik maken.

  Ontdek de route

 10. Vollezele, een rustig stukje Pajottenland

  Vollezele ligt in de zuidwestelijke hoek van het Pajottenland, in een rustig, licht heuvelend, agrarisch landschap met talloze mooie vergezichten. 

  Ontdek de route 

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

Word lid van Pasar

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer