10 mooie wandelingen in Limburg

Ook in de tweede lockdown trekken we massaal de wandelschoenen aan. Pasar selecteerde voor jullie 10 mooie wandelroutes in de provincie Limburg.

1
 1. Bloedmooi Altenbroek

  Het natuurgebied van Altenbroek in de Voerstreek is 127 ha groot en ontleent zijn naam aan het privé kasteeldomein met die naam. Holle wegen, bossen, grubben, brongebieden en boomgaarden wisselen elkaar af.

  Ontdek de route
   

 2. Door de Lommelse Sahara

  Tijdens de wandeling word je beloond met een schitterend uitzicht op de Lommelse Sahara.

  Ontdek de route  
   

 3. Zutendaal, een rondje Nationaal Park

  Bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal is één van de vier toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien bevind je je hier in de bosrijkste gemeente van Vlaanderen.

  Ontdek de route  
   

 4. In de Zonhovense Teut

  Het natuurreservaat  “De Teut” is gelegen op de uitlopers van het Kempisch plateau. Het gebied is te splitsen in drie onderdelen : de naaldbossen, de heidegebieden met vennen en het beekgeleidend bos van de Roosterbeek. 

  Ontdek de route  
   

 5. Puur natuur in Bolderberg

  Bolderberg is een deelgemeente van Heusden-Zolder waar je - zelfs binnen het bestek van een wandeling - een rist indrukken kunt opdoen. De rode draad zijn de Kempen zoals we ze het best kennen: naaldbos.

  Ontdek de route
   

 6. Het Hageven in Neerpelt

  Het Hageven is een oase van heide, vennen, bossen en graslanden waar de rivier de Dommel zich een weg baant langs het prachtige natuurlandschap.

  Ontdek de route
   

 7. Connecterra in Eisden

  Het Nationaal Park Hoge Kempen heeft zes verschillende toegangspoorten, die allemaal garant staan voor hun eigen vorm van natuurbeleving. Als hoofdtoegangspoort heeft Connecterra wel een streepje voor: in het natuurgebied dat ontstond na de sluiting van de mijn van Eisden valt heel wat te ontdekken. 

  Ontdek de route
   

 8. Door het Nationaal Park Hoge Kempen

  Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied met meer dan 5.000 hectare bos en heide. Met een hoogte tussen 50 en 100 meter is dit het hoogste deel van de Kempen. Deze route begint in Lanaken.

  Ontdek de route
   

 9.  Door het Kattenbos en langs de Molse Nete

  Op het grondgebied van Lommel liggen her en der verspreid een groot aantal natuurgebieden. Het gevarieerde Kattenbos met resterende heidegebiedjes, het pittoreske kanaal van Beverlo en de Molse Nete zijn de moeite van een wandeling meer dan waard. 

  Ontdek de route
   

 10. Rondom de Oudsberg

  De Oudsberg staat bekend als de grootste en hoogste open stuifduin van Vlaanderen, gelegen in het Gruitroderbos in een duinengordel die zich vroeger uitstrekte van Hechtel tot Maaseik.

  Ontdek de route

 

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!