10 mooie wandelingen in Limburg

2 minuten leestijd

Ook in de tweede lockdown trekken we massaal de wandelschoenen aan. Pasar selecteerde voor jullie 10 mooie wandelroutes in de provincie Limburg.

reportage
 • Wandelen
 1. Bloedmooi Altenbroek

  Het natuurgebied van Altenbroek in de Voerstreek is 127 ha groot en ontleent zijn naam aan het privé kasteeldomein met die naam. Holle wegen, bossen, grubben, brongebieden en boomgaarden wisselen elkaar af.

  Ontdek de route
   

 2. Door de Lommelse Sahara

  Tijdens de wandeling word je beloond met een schitterend uitzicht op de Lommelse Sahara.

  Ontdek de route  
   

 3. Zutendaal, een rondje Nationaal Park

  Bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal is één van de vier toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien bevind je je hier in de bosrijkste gemeente van Vlaanderen.

  Ontdek de route  
   

 4. In de Zonhovense Teut

  Het natuurreservaat  “De Teut” is gelegen op de uitlopers van het Kempisch plateau. Het gebied is te splitsen in drie onderdelen : de naaldbossen, de heidegebieden met vennen en het beekgeleidend bos van de Roosterbeek. 

  Ontdek de route  
   

 5. Puur natuur in Bolderberg

  Bolderberg is een deelgemeente van Heusden-Zolder waar je - zelfs binnen het bestek van een wandeling - een rist indrukken kunt opdoen. De rode draad zijn de Kempen zoals we ze het best kennen: naaldbos.

  Ontdek de route
   

 6. Het Hageven in Neerpelt

  Het Hageven is een oase van heide, vennen, bossen en graslanden waar de rivier de Dommel zich een weg baant langs het prachtige natuurlandschap.

  Ontdek de route
   

 7. Connecterra in Eisden

  Het Nationaal Park Hoge Kempen heeft zes verschillende toegangspoorten, die allemaal garant staan voor hun eigen vorm van natuurbeleving. Als hoofdtoegangspoort heeft Connecterra wel een streepje voor: in het natuurgebied dat ontstond na de sluiting van de mijn van Eisden valt heel wat te ontdekken. 

  Ontdek de route
   

 8. Door het Nationaal Park Hoge Kempen

  Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied met meer dan 5.000 hectare bos en heide. Met een hoogte tussen 50 en 100 meter is dit het hoogste deel van de Kempen. Deze route begint in Lanaken.

  Ontdek de route
   

 9.  Door het Kattenbos en langs de Molse Nete

  Op het grondgebied van Lommel liggen her en der verspreid een groot aantal natuurgebieden. Het gevarieerde Kattenbos met resterende heidegebiedjes, het pittoreske kanaal van Beverlo en de Molse Nete zijn de moeite van een wandeling meer dan waard. 

  Ontdek de route
   

 10. Rondom de Oudsberg

  De Oudsberg staat bekend als de grootste en hoogste open stuifduin van Vlaanderen, gelegen in het Gruitroderbos in een duinengordel die zich vroeger uitstrekte van Hechtel tot Maaseik.

  Ontdek de route

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer