10 mooie wandelingen in Oost-Vlaanderen

Ook in de tweede lockdown trekken we massaal de wandelschoenen aan. Pasar selecteerde voor jullie 10 mooie wandelroutes in de provincie Oost-Vlaanderen.

1
 1. Muziekbos (Ronse)
   
  De Muziekbosroute werd door Toerisme Oost-Vlaanderen verkozen tot mooiste Oost-Vlaamse wandelroute. Je wandelt afwisselend door en in het prachtige Muziekbos terwijl je op gelijk welk moment getrakteerd wordt op subliemelandschappen. 

  Ontdek de route 
   

 2. Kastelen rond de Oude Kalevallei (Merendree)

  Je wandelt zorgeloos door het mooie landelijke landschap van Merendree, langs kastelen, pastorij en door de Oude Kale-vallei. 

  Ontdek de route 
   

 3.  Op en af rond heksendorp Ellezelles (Elzele)

  Ellezelles (of Elzele) is een plaatsje in het noorden van de provincie Henegouwen op een goede 5 km van Ronse. De omgeving maakt deel uit van het natuurpark Parc naturel du Pays des Collines.

  Ontdek de route 
   

 4. Het Buggenhoutbos uitgekamd (Buggenhout)

  Het Buggenhoutbos is een relictbos van het Kolenwoud waartoe destijds onder andere ook het Zoniënwoud behoorde. Het is nu nog 157 ha groot en eigendom van de Vlaamse Gemeenschap. 

  Ontdek de route 
   

 5. De groene long van Gent (Gent)

  Het Parkbos is een 1.200 ha grote groenpool die zich uitstrekt over Gent, St.-Martens-Latem en De Pinte. De eerste toegangspoort opende er in 2014. Het immense domein is een echt wandelparadijs.

  Ontdek de route 
   

 6. Langs de drie kastelen in de Leiestreek (Deinze)

  De schilderachtige omgeving van het renaissancekasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne is in elk seizoen een wandeltopper

  Ontdek de route 
   

 7. Tussen Dender en Mark: door Kluysbos en Raspaillebos (Galmaarden)

  Het Raspaillebos (87 hectare) is een sprookjesachtig stukje Vlaanderen op de flanken van de Bosberg, bekend van de Ronde van Vlaanderen. Dit gebied heeft voor elk wat wils: een bos met kleurrijke bloemtapijten, te midden van een golvend landschap met verbluffende vergezichten.

  Ontdek de route 
   

 8. Door het Heidebos (Wachtebeke)

  In Wachtebeke, op de grens tussen Waasland en Meetjesland, kun je niet alleen in het Provinciaal Domein Puyenbroeck aangename wandelingen maken.

  Ontdek de route 
   

 9. Naar de Kluisberg (Kwaremont)

  Welkom in het land van de Ronde van Vlaanderen. Deze wandelroute voert je van de Oude Kwaremont, een begrip bij wielrenners, naar het Kluisbos, een grote lap bos met een beukenbestand om u tegen te zeggen.

  Ontdek de route 
   

 10. Drongengoedbos (Knesselare)

  De Drongengoedhoeve in Knesselare is de centrale spil van het grootste bosgebied van Oost-Vlaanderen. Aan de rand van het Drongengoedbos kom je op het vliegveld van Ursel. Het speelde een belangrijke rol in de luchtgevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Ontdek de route 

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!