5 x mindfull wandelen

Er gaat niets boven een fikse wandeltocht om je hoofd leeg te maken. De vrije natuur is het beste decor om je stresslevels snel omlaag te krijgen. Desgewenst geven wandelcoaches je tools om mindful te wandelen, zodat je wandeling even helend werkt als mediteren.

Tekst Marijn Follebout

1

Oostende - Queeste aan zee

Praktisch: Oostende oosteroever (optioneel ook Vosseslag, De Haan), betalend - www.kwist.be

De praktijk van coach Brenda Utterwulghe bevindt zich letterlijk op het strand. ‘Ik gebruik de zee als element om tot rust te komen.’ In de lockdown ontwikkelde ze onder de naam Kwist een podcastwandelroute (3 km) van Oostende naar Bredene. Ondertussen is er een tweede klaar in Vosseslag. ‘Kwist is een “queeste”, een tocht aan zee die je stapt met je voeten, maar voelt met je hart.’

Wachtebeke - Opsteker in Puyenbroeck

Praktisch: Puyenbrug 1a, Wachtebeke, gratis - www.puyenbroeck.be

Het Opkikkerpad (3,8 km) in provinciedomein Puyenbroeck in Wachtebeke doe je best in alle vroegte, als het park rustig aan ontwaakt. Wedden dat je een ree zal zien? De oefeningen laten je stilstaan in het nu. De focus ligt vooral op de zintuigen en wat je waarneemt in het bos rondom je. Het pad is ook toegankelijk voor rolstoelen.

Zoniënwoud - Geen signaal in de beukenkathedraal

Praktisch: Toegangspoort Groenendaal (nabij centrum Hoegaarden), betalend - www.vitalitybuilders.com

Sophie Vercammen van B&B Hippo-Droom kent het Zoniënwoud op haar duimpje. Als wandelcoach leert ze je je gedachten volledig los te laten. Midden in deze beukenkathedraal krijgen haar ademhalingstechnieken een diepere lading. Wist je dat als je diep genoeg in dit door Unesco erkend werelderfgoed doordringt, je gsm-signaal wegvalt? Zalig!

Holsbeek - Mediteren in het Chartreuzenbos

Praktisch: Kruispunt Lindestraat en Meidries, gratis - www.natuurenbos.be/natuuroases

Bosbaden is een nationale sport geworden. Natuur en Bos ontwikkelde al zeven plekken, natuuroases, waar je je helemaal kan overgeven aan een natuurbad. De zevende plek bevindt zich in het Chartreuzenbos, aan de parking op het kruispunt van de Lindestraat en de Meidries in Holsbeek. Oefeningen nodigen je tijdens de wandeling (3,5 km) uit om te zitten, liggen, hangen, rusten…

Villers-la-Ville - Zen op een erfgoedsite

Praktisch: Abdij Villers-La-Ville, Rue de l’Abbaye 55, betalend (toegangstarief abdij) - www.villers.be

De ruïnes van de cisterciënzerabdij van Villers lenen zich uitstekend voor een meditatiewandeling. Professor Dirk De Wachter koppelt erfgoed zelfs aan ons mentaal welzijn. Vanuit de gotische abdijkerk stap je langs acht panelen door de vijf abdijtuinen naar de ruïne van de Sint-Bernarduskapel. Het pad is niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!