Baden in het bos

Bij Pasar houden we het jaar rond van bossen, maar tijdens de Week van het Bos, van 13 tot 20 oktober, zetten we een bosbad gegarandeerd op onze planning. Deze groene longen verrassen je met valleien, rivieren en – als je geluk hebt – wild onderweg.

Tekst Marijn Follebout

1

Variatie troef

De nieuwe avontuurlijke parcours van Expeditie Bulskampveld zijn geweldig in trek bij jonge gezinnen. In het grootste bosrijke gebied van West-Vlaanderen verbinden heerlijke fietspaden de bossen met elkaar. De kruidentuin in het provinciedomein bevat meer dan 400 soorten kruiden. Het bezoekerscentrum in het kasteel ernaast is gratis toegankelijk. Vier bewegwijzerde wandelroutes en een perfect wandelnetwerk doorkruisen het gebied.

Landschapspark Bulskampveld
Bulscampveld 9, Beernem
www.landschapsparkbulskampveld.be

Paarden op de heide

De Drongengoedhoeve in Knesselare is de centrale spil van het grootste bosgebied van Oost-Vlaanderen. Het wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen verkent de regio tot in de kleinste hoekjes. Eén van de vele verrassingen hier is het Maldegemveld, een door Natuurpunt tot heide omgevormd gebied waar paarden het gras kort houden. Aan de rand van het Drongengoedbos kom je op het vliegveld van Ursel. Het speelde een belangrijke rol in de luchtgevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Landschapspark Drongengoed
Drongengoedweg 11, Knesselare.
www.drongengoed.be

Valleitjes en mooie uitzichten

We kennen het Hallerbos vooral van de bloeiende hyacinten in het voorjaar. In de herfst meet het immense bos boven Halle zich een mystieke sluier aan. Onder de woudreuzen kan je speuren naar paddenstoelen en zwammen. Wie de Reebokwandeling (gele paaltjes) volgt, merkt dat het Hallerbos bestaat uit opeenvolgende valleitjes. Boven krijg je mooie uitzichten door het bos. Onder valt de stilte hard op. De Vlasmarktdreef is de centrale as van het Hallerbos. Via deze eeuwenoude bosdreef kom je in de wondermooie Zennevallei.

Heuvelachtig Hallerbos
Hogebermweg, Halle.
www.hallerbos.be

Avontuurlijk Bosland

In de Limburgse Kempen groeiden de naaldbossen mee met het succes van de mijnbouw. In het bosland wordt vooral aan gezinnen gedacht, met kindvriendelijke logies en toffe belevingspaden. Zo heb je het Reigerspad (5 km) in de vallei van de Zwarte Beek in Hechtel-Eksel waar je langs veertien natuurlijke speeltoestellen stapt. Bosland kreeg afgelopen zomer heel wat aandacht met de opening van het kruinenfietspad in ’t Pijnven. Een originele ervaring!

In den Brand, Kamertstraat, Hechtel-Eksel. Je bereikt ‘Fietsen door de bomen’ door knooppunten 258 – 257 – 272 te volgen.
www.bosland.be

Wild spotten

Het Woud van Anlier promoot zichzelf als de perfecte bestemming voor ‘slow tourism’ met de slagzin ‘Waarom niet wat langzamer?’. Dit magnifieke gigantische loofbos aan de rand van de Gaume is het perfecte wandelparadijs. Wie de snel stromende riviertjes volgt, komt in prachtige komvormige valleitjes waar de kans dat je wild spot heel groot is. Wij zagen hier ooit een edelhert rustig drinken bij valavond. Een ervaring die we zo graag nog eens willen meemaken.

Woud van Anlier
Chemin du Moulin 2, Martelange.
www.grandeforetdanlier.be

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!